Zeynep’i boğarak öldüren annesine verilen ceza bozuldu

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne Teslim Olan Kadın, Kızını Öldürmekten Tutuklandı

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne 17 Mayıs 2021 tarihinde teslim olan Ayşe Vural adlı kadın, kızını öldürdüğünü itiraf etti. Laleli Mahallesi’ndeki evlerine giden polis ekipleri, Zeynep Vural isimli genç kızın cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde Zeynep’in boğularak öldürüldüğü belirlendi. Ayşe Vural tutuklandı, eşi S.V. (72) ve oğlu Ö.V. (27) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Savcı, Ayşe Vural’ın tek başına bu eylemi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını iddia etti ve sanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirtti. Üç sanık hakkında ‘Üstsoy veya altsoydan birine kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstinaf Mahkemesi Kararını Onadı

2022 yılında İzmir 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Ayşe Vural, “Kızımı öldürmek istememiştim” diyerek beraat talebinde bulundu. Eşi ve oğlu da aynı istekte bulundu. Mahkeme, Ayşe Vural’ı ‘Altsoyu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Zeynep’in psikolojik sorunları ve aile içi şiddet üzerine de durarak ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uyguladı. Böylece Ayşe Vural’ın cezası 18 yıl 4 ay hapse çevrildi ve tutuksuz yargılanan diğer sanıklar beraat etti.

Kararın ardından taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’ne taşındı. Daire, Ayşe Vural’a verilen cezada bir yanlışlık olmadığına karar verirken diğer sanıklar için yeterli delil olmadığını belirtti ve istinaf talebini reddetti. Aynı zamanda Ayşe Vural’ın tahliye talebini de reddetti.

Yeniden Yargılanacak

Ayşe Vural’ın avukatı Mehmet Ali Orman, kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Zeynep’in psikolojik sorunları ve uyuşturucu kullanımı hakkında detaylı bilgi vererek, Ayşe Vural ile kızı arasındaki sorunlara dikkat çekti. Daire, Zeynep’in sanığa saldırıda bulunduğunu ve daha önce koruma kararı alındığını belirtti. Bu sebeplerle, Ayşe Vural’ın hakim karşısında yeniden yargılanmasına karar verildi. Daire, diğer sanıklar S.V. ve Ö.V. hakkındaki kararı ise onadı.

Related Posts

Meclis’te kabul edildi: Bunu yapan 15 bin lira ceza ödeyecek

112’ye yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaların artırılmasını da öngören kanun teklifi, TBMM’de kabul edildi. Teklife göre; 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi. Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise 15 bin lira idari para cezası verilecek.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ile ticaret anlaşması imzaladıkların duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ile ticaret anlaşması imzaladıkların duyurdu

Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi

İki ülkenin hava sahalarını kapatması, hem bölgeye yönelik uçuşları aksattı hem de uçuş sürelerini uzattı. Hindistan’da 7 Mayıs’ta yapılması planlanan 430 uçuş iptal oldu

Maskeli katil binaya böyle girmiş: Asıl hedef anne miydi?

Sivas’ta evlerinde ölü bulunan iki kardeşin boğazları kesilerek vahşice öldürüldüğü olayda, katil zanlısı Ankara’da yakalandı. Katil’in binaya girdiği anlar güvenlik kamerasına takıldı. Maskeyle binaya giren katilin asıl hedefi anne miydi?

Sıcak havalara hafta sonu molası geliyor! Hafta sonu sağanak yağış geliyor…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Hafta sonu yurt genelinde serin ve yağışlı hava etkili olacağını söyledi.

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir