Yurttaşın muayene için ödeyeceği katılım payı tutarlarında büyük artış oldu: Zamlar sağlığı engelliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Ücretleri Yükseltildi

Resmi Gazete’de yayımlanan son düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre sağlık hizmetleri ücretlerinde önemli artışlar yapıldı. İkinci basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 6 lira olan katılım payı ücreti 20 liraya, ikinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında ise 15 lira olan ücret 50 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde eğitim ve araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerinde 7 lira olan katılım payı ücreti de 45 liraya yükseltildi.

Üniversite hastanelerinde ise 8 lira olan ücret artık 45 lira olarak uygulanacak. Ayrıca muayene ücretleri, aile hekiminin hastayı hastaneye sevki halinde yüzde 50 oranında azaltılarak alınacak.

‘Sağlık Sektöründe Büyük Tepkiler’

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar, bu büyük artışlara tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, “Turpun büyüğü heybede. Heybe açılıyor. Zamlar geliyor” derken İstanbul Tabip Odası ise şu açıklamayı yaptı: “Bu zamlar, halkın sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıracak büyük bir engeldir.” Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan da konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı: “Eczacılar olarak vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldık. Artan ücretler nedeniyle eczacılar olarak nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Oysa asıl görevimiz, eczanelerde ilaç ve danışmanlık hizmeti sunmaktır. SGK’li vatandaşların muayene ücretlerini tahsil etmek, biz eczacıların asli görevi değildir. Bu, bizi olumsuz etkileyen bir durumdur. Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde muayene veznesi bulunmasına rağmen, 30 bin eczane muayene tahsil veznesi olarak kullanılmaktadır.”

Related Posts

2024 yılında elektriğin %10.5’i rüzgârdan

Türkiye’nin rüzgâr enerjisi (RES) kurulu gücü, mayıs sonu itibarıyla 13 bin 391 MW’a ulaşırken, rüzgârdan elektrik üretimi 2024 sonunda 36 bin 627 GWh’a çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2024 yılında toplam elektrik üretimimizin yüzde 10.5’ini RES’lerden karşıladık” dedi.

ABD borsalarında jeopolitik gerilim sonrası büyük düşüş!

İran-İsrail geriliminin tırmanması ile New York borsası haftanın son işlem gününde düşüşle kapadı. Öte yandan güvenli liman olarak görülen altının fiyatı ise hızla yükseldi.

İran’ın İsrail’e misillemesi piyasalarda deprem etkisi yarattı: ABD borsası şokta, altın yükselişte, petrol fırladı!

İran’ın yüzlerce füzeyle yanıt verdiği İsrail saldırısı sonrası altın rekora yakın seyrediyor ve petrol rekor kırdı, ABD borsaları sarsıldı.

Çiftçilere zirai don desteği: İş Bankası’ndan özel finansman paketi

TARIM alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, Şubat-Nisan aylarında Türkiye’yi etkisi altına alan zirai dondan etkilenen 36 ildeki çiftçilere yönelik olarak ‘Zirai Dondan Etkilenen Üreticimize Destek Kredi Kampanyası …

Polisin sessiz çığlığı: İmdat diyorlar, duyan yok!

Bazı sabahlar vardır… İçinizde tarif edemediğiniz bir huzursuzlukla uyanırsınız. Telefon ekranında düşen ilk haberle yutkunursunuz: “Bir polis daha yaşamına son verdi.” Giderek artan bu “haberler” artık sadece birer bireysel vaka değil. Bunlar …

Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Tarım ve Gıdada Ulusal Vizyon ve Stratejiler özel oturumunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç ürünlerinin oranı binde bir, maksimum binde iki. Bunların hepsi pestisit kaynaklı değil. Önemli bir kısmı ürünlerin doğasından kaynaklanıyor. Ben tekrar altını çizmek istiyorum. Bizlerin denetimlerinde tespit ettiğimiz ürünlerde, eğer belirlenen oranların üzerinde bir kalıntı tespit edilirse, o ürünler imha ediliyor” dedi.