Ümit Özdağ’ın duruşması ne zaman, saat kaçta?

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Duruşma Tarihi Belli Oldu!

Zafer Partisi Genel Başkanı olan ve sıkça tartışmalara konu olan Prof. Dr. Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonucunda, Özdağ’ın ilk duruşmasının 11 Haziran 2025 Çarşamba günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde gerçekleşeceği belirlendi.

Ümit Özdağ’ın Duruşması Ne Zaman, Saat Kaçta?

11 Haziran 2025 tarihinde saat 10:30’da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde başlayacak duruşma, İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Özdağ, bu duruşmada kendisine yöneltilen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasına karşı savunmasını yapacak. Kendi açıklamalarında suçlamaların siyasi olduğunu iddia eden Özdağ, “Bu davada aslında Türk milliyetçiliği ve Atatürk ilke ve inkılapları yargılanıyor” diyerek duruşmanın büyük bir sembolik anlam taşıdığını vurguladı.

Related Posts

YKS’de 4 şehirden 7 şampiyon

2 milyon 560 bin 649 adayın ter döktüğü YKS’de dört farklı şehirden 7 birinci çıktı. Gaziantep, Bursa, İstanbul ve İzmir’den öğrenciler çeşitli alanlarda birincilik elde etti.

Sabancı Gençlik Seferberliği, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 3 ödül kazandı

Sabancı Gençlik Seferberliği, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 3 ödül kazandı

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Nobel ödüllü profesör Princeton’a davet etti… Liseli Bengisu’ya Asya’dan kimya altın madalyası

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2022 yılının birincilerinden Galatasaray Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Bengisu Ece Bakırdere, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen ‘fenolftalein’i akıllı telefonla tespit edebilen bir sistem geliştirdi. İnsan sağlığına zararlı olduğu ve kansere yol açabildi bilinen bu kimyasalın tespiti için de pahalı ve kullanımı zor cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Bakırdere projesiyle, “20. Asya Kimya Kongresi” kapsamında Tayland’da düzenlenen “Science Projects in Schools Showcase” yarışmasında altın madalya kazandı. Diğer yandan Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından lise sonrası araştırma grubuna katılması için Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? || 7 Temmuz 2025 AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler || Az önce deprem nerede oldu, kaç şiddetinde?

Son dakika deprem haberleri AFAD, Kandilli son depremler listesi ile güncellendi. Az önce nerede deprem oldu sorusunun yanıtı, 7 Temmuz Pazartesi günü hissedilen sarsıntılarla araştırılıyor. Son dakika deprem haberleri bulunduğu il ve çevre illerden sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. AFAD verilerine göre, Adıyaman Gölbaşı ilçesinde saat 07:46’da 2.0 şiddetinde son dakika deprem oldu. Simav Kütahya’da ise 04:43’te 2.4 depren büyüklüğü kaydedildi. Yaşanan sarsıntılarla beraber AFAD ve Kandilli Rasathanesi son deprem verileri ile merkez üssü, depremin büyüklüğü gibi bilgilerin detayları araştırılıyor. Peki son dakika deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu, kaç büyüklüğünde? İşte, Kandilli son dakika deprem AFAD son depremler 7 Temmuz 2025 verileri…