Trump, TikTok yasağının ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvurdu

Trump, TikTok Yasaklanmasının Uygulanmasının Ötelenmesi İçin Yüksek Mahkemeye Başvurdu

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını öngören yasanın uygulanması için konulan son tarihin ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvuruda bulundu. Avukatı John Sauer, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Yüksek Mahkeme başvurusunu duyurdu.

Sauer, yasanın yürürlüğe girmesinin Trump’ın göreve gelmesinden sadece bir gün önce gerçekleştiğini hatırlatarak, TikTok’un bir Amerikan firmasına satılması veya ABD’de yasaklanması kararının ertelenmesini talep ettiklerini belirtti.

John Sauer, yeni başkan olarak göreve gelecek olan Trump’ın bu konuyla ilgileneceğini ve Yüksek Mahkeme’nin daha detaylı bir şekilde inceleyerek karar alması için yasak tarihini ertelemeyi talep ettiklerini vurguladı.

Sauer, açıklamasında, “Başkan Trump, ABD’de TikTok’un yasaklanmasına karşı çıkıyor ve sorunu göreve geldikten sonra siyasi yollarla çözmeye çalışıyor.” dedi.

ABD Yüksek Mahkemesi, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını veya bir Amerikan şirketine satılmasını öngören yasal düzenleme hakkındaki davada tarafların sözlü savunmalarını 10 Ocak’ta alacağını duyurmuştu.

Related Posts

Çifte standardın fotoğrafı: İBB sanıkları şov yaparak, kırmızı bültenliler gizli gizli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 15 suçlunun Türkiye’ye iade edildiği açıkladı sanıkların yüzleri ve adları gizlendi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, IŞİD’in düzenlediği Suruç katliamı anmasında konuştu: Kürtler ve dostları Rojava’da IŞİD barbarlığını yerle bir etti!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, IŞİD’in düzenlediği Suruç katliamı anmasında konuştu: Kürtler ve dostları Rojava’da IŞİD barbarlığını yerle bir etti!

Serinlemek için göle giren çocuk boğuldu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde serinlemek için göle giren 14 yaşındaki çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

MSB’den Kıbrıs Barış Harekatı’na ait tarihi fotoğraflar

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü kapsamında, kendi arşivinden bazı fotoğrafları ilk kez sosyal medya hesabından yayımladı.

Erdoğan, KKTC’de ‘Saray’ sitemi: Barakada karşılanıyorduk

KKTC ziyaretinde konuşan Erdoğan, burada TOKİ tarafından inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Saray’ına değinerek eski idari binayı ‘baraka’ olarak niteledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Suriye Trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.