Trump, TikTok yasağının ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvurdu

Trump, TikTok Yasaklanmasının Uygulanmasının Ötelenmesi İçin Yüksek Mahkemeye Başvurdu

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını öngören yasanın uygulanması için konulan son tarihin ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvuruda bulundu. Avukatı John Sauer, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Yüksek Mahkeme başvurusunu duyurdu.

Sauer, yasanın yürürlüğe girmesinin Trump’ın göreve gelmesinden sadece bir gün önce gerçekleştiğini hatırlatarak, TikTok’un bir Amerikan firmasına satılması veya ABD’de yasaklanması kararının ertelenmesini talep ettiklerini belirtti.

John Sauer, yeni başkan olarak göreve gelecek olan Trump’ın bu konuyla ilgileneceğini ve Yüksek Mahkeme’nin daha detaylı bir şekilde inceleyerek karar alması için yasak tarihini ertelemeyi talep ettiklerini vurguladı.

Sauer, açıklamasında, “Başkan Trump, ABD’de TikTok’un yasaklanmasına karşı çıkıyor ve sorunu göreve geldikten sonra siyasi yollarla çözmeye çalışıyor.” dedi.

ABD Yüksek Mahkemesi, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını veya bir Amerikan şirketine satılmasını öngören yasal düzenleme hakkındaki davada tarafların sözlü savunmalarını 10 Ocak’ta alacağını duyurmuştu.

Related Posts

50 Bin TL İsteyenlere Ateş Açtı

Antalya’da H.T., dükkanına çökmeye çalışanlara ateş açarak bir kişiyi öldürdü, birini yaraladı.

UEFA’dan Beşiktaş’a ceza

Beşiktaş’a Shaktar Donetsk maçında merdivenlerin bloke edilmesi ile sahaya meşale ve yabancı madde atılması nedeniyle para cezası verildi.

Kaza: Zile’de 4 Aile Üyesi Hayatını Kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, festival iptal oldu.

Azra Akın’ın tatilcilerle sohbeti: Ne dedi

2002 Dünya Güzeli Azra Akın, ailesiyle Bodrum’da tatil yaparken görüntülendi. Kızını yüzdürüp daha sonra tek başına denize giren Akın, buradaki tatilcilerle de ayaküstü sohbet etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Rize’de merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’u anma törenine katıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, daha çok çalışmaları, birlikte olmaları ve üretmeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Memişoğlu açıkladı: 11 yaralının tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sındırgı depreminde yaralananları hastanede ziyaret etti. Memişoğlu “18 kişiyi taburcu ettik ve 11 hastamız hala hastanemizde yatmakta” dedi.