Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüştü

DEM Parti‘den milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında terörist başı Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapacak. Görüşmenin detayları, DEM Parti‘den yapılan yazılı açıklamada belirtilecek.

DEM Parti‘den yapılan açıklamaya göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmenin detaylarını Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında paylaştı.

Altan Sancar, yaptığı görüşmenin detaylarını şu sözlerle açıkladı: “Bu gece uzun bir gece olacak. Beklenen açıklama öncesi farklı görüşmeler yapıldı. Belirli heyetlerin belirli noktalara gitmesi ihtimali var. Yarınki açıklama öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları bekleniyor.”

‘MHP Liderinin Çağrısı ile Uyumlu Bir Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama gelecek ve PKK‘nın silah bırakması yönünde bir çağrı yapılacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam ediyor.

‘Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak’

Yarın içerisinde silah bırakma ve feshetme yönünde bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Görüşmelerin hangi noktalarda gerçekleşeceği henüz belirsiz olsa da, yapılan görüşmelerin bu çağrının kesinleşeceğini gösterdiği ifade ediliyor.

Related Posts

‘Devlet Bahçeli entübe edildi’ demişti… Can Ataklı hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemi

MHP lideri Bahçeli’nin entübe edildiğini ileri sürdüğü paylaşımı nedeniyle gazeteci Can Ataklı hakkında, 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

AKP-CHP ittifak yaptı, YRP’li aday fark atarak kazandı

Elazığ’da, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üye seçimi gerçekleştirildi. Seçimlerinde, AKP ve CHP ittifakı beklentilerin aksine başarısız olurken, Yeniden Refah Partisi’nden Mehmet Can Ölçücüoğlu en fazla oyu alarak zafer kazandı.

Liselere yeni ders geliyor: 81 ilin tamamında geçerli olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 12. sınıf öğrencilerinin üniversiteye geçiş süreçlerini kolaylaştırmak ve akademik hedeflerine ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir dersi hayata geçirecek. 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla başlaması beklenen ‘Hedef Temelli Destek Eğitimi’ dersinde öğrencilere not verilmeyecek.

Doha’da ateşkes müzakereleri sürerken Netanyahu’nun güvenlik istişare toplantısı yapacağı bildirildi

Doha’da ateşkes müzakereleri sürerken Netanyahu’nun güvenlik istişare toplantısı yapacağı bildirildi

49 ilde operasyon: 146 kişi gözaltında

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara yönelik operasyon düzenlendi.

Terör örgütü şifreli mesajla uyuyan hücreleri uyandırdı

Şehirlerde öz savunmanın geliştirilmesini isteyen PKK, Türkiye’nin birçok yerinde bombalı, silahlı saldırılar yapan gruplara üstü kapalı talimat verdi.