Tanju Özcan’dan Bakan Yerlikaya’ya ‘rapor’ tepkisi: Devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, “Müfettişlerimiz; Bolu Belediyesi ile ilgili raporunu 28 Ocak 2025 tarihinde, İl Özel İdaresi ile ilgili raporunu ise 31 Ocak 2025 tarihinde tamamladı ve Bolu Valiliğine teslim etti. Bolu Valiliğimiz de müfettiş raporlarını Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.” sözlerine tepki gösteren Özcan, şu ifadeleri kullandı;

“HERHANGİ BİR HUKUKİ SONUÇ DOĞURMAYACAKTIR”

*Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kartalkaya faciası ile ilgili olarak 28 Ocak 2025 tarihinde Bolu Valiliği ve Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na rapor verildiğini açıklamıştır.

*Oysa ki Sayın Bakan’ın açıkladığı, yangınla ilgili teknik ve sorumlu-kusurlular ile ilgili bir rapor değil, Mülkiye Müfettişlerince hazırlanmış ve Bolu Valisince imzalanarak, 4483 Sayılı kanuna istinaden verilmiş ‘Soruşturma izni’ kararıdır. (Soruşturma izni kararı ayrı bir işlemdir, rapor değildir)

*Kaldı ki, bu soruşturma iznine karşı Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat edilmiş olup müracaat neticelenmeden herhangi bir hukuki sonuç doğurmayacaktır.

*Bu haliyle, yangının meydana geliş şekli, kusur ve sorumluluğu ile ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca beklenen 2. Rapor henüz savcılığa ulaşmış değildir.

*Sorumlu devlet yetkililerinin, soruşturma izni verilmesine ilişkin idare kararını kamuoyuna sanki facia ile ilgili kusurlu ve sorumlular ortaya çıkmış gibi lanse etmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz.

*Sayın İçişleri Bakanı, kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorunda olup, yaptığı sosyal medya paylaşımını ivedi bir şekilde düzeltmelidir.

Related Posts

DEVA Partisi’nde çifte istifa: Siyasi duruşumla partim arasında mesafe oluştu

DEVA Partisi’nde İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, istifalarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Avşar istifasına ilişkin yaptığı açıklamada siyasi duruşu ile partisi arasında mesafe oluştuğunu belirtti.

ABD’nin gizli teknolojisi ilk 5’e giremedi: İşte insanlığın servet harcadığı gerçek devler

Teknoloji insanlığın en büyük tutkularından biri… Ancak bu tutkunun bazen akıl sınırlarını zorlayan bir bedeli oluyor. Savaş makinelerinden uzay teleskoplarına, milyarlarca dolarlık yatırımların yapıldığı projelerden bazıları hayalleri zorlayacak düzeyde.

Patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu korkuttu

Kartal Köprüsü’nde seyir halinde olan İETT otobüsünün arkasına tutunarak ilerleyen patenli 2 genç tehlikeye davetiye çıkardı.İki genç trafikte hem kendi canlarını hiçe saydı hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı. Gençlerin tehlikeli yolculuğu cep telefonu kamerasına yansıdı.

Samvel Karapetyan, Ermeni yetkilileri baskıcı bir aygıt ülkeyi ‘siyahlara’ ve ‘beyazlara’ bölmekle suçladı

Ermenistan’da gözaltına alınarak tutuklanan Rus iş insanı Samvel Karapetyan, Ermeni yetkilileri baskıcı bir aygıt kurmak ve ülkeyi ‘siyahlar’ ile ‘beyazlara’ bölmekle suçladı.

İsrail’den panik yaratan yanlış alarm: Siren uyarısı teknik arızaymış

İsrail’de bugün cep telefonlarına gönderilen ‘hemen en yakın sığınağa gidin’ uyarısı büyük panik yarattı.

12 günlük İran-İsrail savaşının bilançosu… İşte gün gün yaşananlar

İsrail’in İran’a başlattığı, daha sonra ABD’nin dahil olduğu saldırılar ve Tahran yönetiminin misillemeleri sonucu yaşanan çatışmalar, ABD Başkanı Donald Trump’ın baskısıyla 12. gününde ateşkesle sonuçlandı. İsrail saldırılarında İran’da 606 kişi, Tahran’ın misillemelerinde 28 İsrailli öldü.