Sera Kadıgil 1 Mayıs için ‘Kadıköy’ çağrısı eleştirilerine yanıt verdi

TİP Milletvekili Sera Kadıgil Gençlik Buluşması’nda Gençlere Seslendi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılarak gençlere umut ve mücadele mesajı verdi.

Kültürpark’ta gerçekleştirilen buluşma şiddetli yağış nedeniyle yarıda kesilirken gençlere yağmur altında seslenen Kadıgil, TİP’in 1 Mayıs için Taksim yerine Kadıköy’e çağrı yapmasına gelen eleştirilere yanıt verdi.

“19 Mart’ta Bu Ülkenin Gençliği Ayaklandı”

Operasyonlar sonrasında gençlik hareketinin umudu canlandırdığını ifade eden Kadıgil, 19 Mart’ta başlayan hareketin ülkenin gençliğini ayaklandırarak herkesi harekete geçirdiğini belirtti.

“Benim hiç bu kadar gürültü çıkacağına dair bir umudum yoktu. Benimki hiçbir şey değil. On yıllardır hapis yatan, hayatını, kolunu, bacağını, gözünü kaybeden insanlar oldu bu uğurda. Ve geldiğimiz yaş itibariyle şöyleydik biraz…. Bir şey de olmayacak gibi artık. Sanki biz kayıp mı ettik galiba artık. ‘Olsun kaybetsek de esir düşsek de teslim olmayacağız’ diyorduk. Ama 19 Mart’ta öyle bir şey oldu ki. 19 Mart’ta bu ülkenin hiç yok sandıkları, kaçırdık sandıkları, dindar ve kindar yapacağız diye üstünü örttük, gömdük sandıkları gençliği ayaklandı, hepimizi de ayaklandırdı. İyi ki de öyle yaptı.”

“Bu Da Onlara Dert Olsun”

Mevcut iktidar politikalarına muhalefetin çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Kadıgil, “Çok sık sorulan bir soru var. ‘Ne olacak’ diye, ‘Umut var mı’ diye çok soruyorlar. Biz bu darbeye karşı ne yaparsak o olacak.”

“Bizler bu ülkenin ezici çoğunluğu, kimsenin beş kuruş parasına göz dikmeden şerefiyle, onuruyla çalışarak hayatını ülkesinde geçirmek isteyen insanlar bu davayı kazanacak arkadaşlar. Biz kazanacağız. Çünkü biz çok kalabalığız. Çünkü biz çok haklıyız. Çünkü biz çok güçlüyüz. Bunun aksine ikna olalım, öğrenilmiş bir çaresizlikle susalım, Saray’ın kulları olalım, Recep Tayyip Erdoğan ne istiyorsa yapalım diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ama 22 yıldır bizi teslim alamadılar ve ne mutlu ki kendi iktidarlarında doğmuş bu gençlere teslim alamadılar. Bu da onlara dert olsun” dedi.

“Tek Bir Çözümü Var: Örgütlenmek”

Örgütlü harekete çağrısı yapan Kadıgil, “Kurtuluş yok arkadaşlar tek başına. Şart olan tek şey bu saray rejimine karşı mücadele olan bir yapıda örgütlü olmanız. Örgütlü olmak mecburiyetindeyiz.”

“Karşımızdaki karanlığın 12 milyon üyesi var. En büyük gördüğümüz muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1,5 milyon üyesi var. Sendikalar deyip duruyoruz. Türkiye’de çalışan insanların yüzde 17’si sendikalı. Ve biz örgütlü olmadıkça, parça parça oldukça ve biz bu öfkemizi bileyip örgütleyip doğru düzgün kullanıp bu rejimi devirmek için kullanmadıkça parça parça ölmeye, yaralanmaya hastalanmaya, bu ülkeden sürülmeye devam edeceğiz.”

“Kendimizde Hak Olarak Görmedik”

Kadıgil, TİP’in 1 Mayıs çağrısının neden Kadıköy’e yapıldığını açıklarken, “Bu sebeple de Kadıköy’e bir çağrı yaptık. Umut ediyorum ki bu sene olmasa da seneye o Taksim’i söke söke alırız.” dedi.

Related Posts

Muayene olmaya gittiği hastaneden televizyon çaldı

Afyonkarahisar’da muayene olmaya gelen bir kişi, hastaneden televizyon çaldı.

Aydın’da tarihi eser operasyonu

Aydın’da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 66 parça eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

İYİ Parti’li Çömez: ‘Selefi cihatçı Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildi’

İYİ Parti’li Turhan Çömez, Suriye merkezli selefi cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Essam Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildiğini öne sürdü.

Maltepe’de 4 bloklu sitede tahliye kararı

İstanbul’da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından riskli bina taramaları sürüyor. Yapılan incelemelerde Maltepe’de bulunan bir sitenin riskli olduğu tespit edildi.

Emine Erdoğan “Saklı Kalanlar” sergisinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş’ta saklı kalmış bir bohçanın içinden çıkan 40 el yazması kitabın izlenime sunulduğu ve restorasyon sürecinde yerli el yapımı kağıtların kullanılmasıyla Türkiye’de bir ilke imza atılan ”Saklı Kalanlar” sergisinin açılışını yaptı.

Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir