Selahattin Demirtaş’tan ilk açıklama: Öcalan’a desteğim tam

Demirtaş: Abdullah Öcalan’a Tam Desteğim Var

İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk, Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la bir araya geldi. Görüşme sonrası Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

Abdullah Öcalan’a Tam Desteğim: DEM Parti Imralı Heyeti’nin ziyareti dolayısıyla selam ve sevgilerimi iletiyorum. Heyete teşekkürlerimi sunarak, DEM Parti’ye, özellikle İmralı Tecrit Adasında demokratik çözüm ve barış için çaba sarf eden Abdullah Öcalan’a tam güven ve desteğim olduğunu belirtmek isterim.

Şeffaflık Vurgusu: Kamuoyunun desteği en önemli konulardan biridir. Bu sebeple şeffaflık son derece gereklidir. Heyetimizin Meclis’teki siyasi partileri bilgilendirme taahhüdü ve ilerleyen günlerde sivil toplum örgütleri, siyasi ve toplumsal çevreleri bilgilendirme sözü değerlidir. Ayrıca barış dilinin yaygınlaşması da önemlidir. Bu konuda konuşan herkesin tehdit, şantaj, aşağılama ve provoke edici dil kullanmaktan kaçınması gerekir.

Demokratikleşme, Barış ve Kardeşlik Süreci: Her ne kadar sürece isim vermekten kaçınsak da bizim için bu süreç “Demokratikleşme, Barış ve Kardeşlik” sürecidir. Çatışmaların, şiddetin kalıcı olarak son bulması ve siyasal barışın sağlanması için çalışıyoruz. Öcalan’ın olası bir çağrısında kendisine destek olacağımızı belirtiyoruz. Ancak bu çağrının siyasi ve hukuki zeminini oluşturma sorumluluğu iktidar ve parlamentoya aittir. Biz barış girişimlerine her türlü desteği sunarız ancak çağrıyı yapma yetkisi bizde değildir.

İyi Niyetlerle Yürütülen Hazırlıklar Var: Sürecin ilerlemesi için somut adımların atılması gerekmektedir. Yıllardır süren çatışmaların son bulması ve siyasal barışın sağlanması için her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak siyasal barış toplumsal barış ile birlikte tesis edilmelidir. Barışı güçlendirme ve toplumun desteğini sağlama amacı güdülmelidir.

Bahçeli, Özgür Özel ve Erdoğan’a Teşekkür: Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda atılacak her adımda destek vereceğimizi belirtmek isterim. Siyasal barışın tesis edilmesi tüm Türkiye’nin çıkarınadır. Bu süreçte Devlet Bahçeli, Özgür Özel ve diğer parti liderlerine teşekkür ediyorum.

Demirtaş’ın son mesajı şöyle: Kürtlerin çoğunluğu Türkiye’ye yöneliktir. Barış ve güçlü demokrasi inşası için hep birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin de Kürtlere yönelerek büyük bir barışı inşa edeceğine dair umutluyum. Heyetimize teşekkür ediyor, herkese selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Selahattin Demirtaş’ın 11 Ocak 2025 tarihli açıklamaları Edirne Cezaevi’nde yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Related Posts

Rusya ‘bu yaz taarruza geçiyor’, peki 3 yıldır yıpranan Ukrayna hazır mı?

Rusya, Ukrayna’ya düzenlediği son füze saldırısında sivil binaları hedef aldı. En az 12 kişi hayatını kaybederken Kiev gece boyunca patlamalarla aydınlandı. Ukrayna, yaklaşan kanlı bir yaz taarruzuna hazırlanırken Batı’dan gelen destek azalıyor, cephede ise yorgunluk ve belirsizlik derinleşiyor.

İstanbul’da seyir halindeki otomobil alev alev yandı

İstanbul’un Pendik ilçesinde seyir halindeki bir otomobilde çıkan yangın, aracı kullanılamaz hale getirdi. Yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülürken, o anlar cep telefonu kameralarına kaydedildi.

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı: Ülke genelinde 367 İHA saldırısı düzenlendi

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı: Ülke genelinde 367 İHA saldırısı düzenlendi

Kubrick’in bazı kült filmlerini çektiği evi satışa çıkarıldı

Yönetmen Stanley Kubrick’in bazı filmlerinde set olarak da kullandığı evi satışa çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Şara ile görüştü: Suriye’de toprak bütünlüğü korunmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile İstanbul’da bir araya geldi. 1.5 saat süren toplantıda, Erdoğan’ın Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunarak ülkenin ve ordunun tek bir merkezden idare edilmesinin önemli olduğunu söylediği belirtildi. Görüşmede, İsrail’in Suriye topraklarındaki işgal ve saldırganlığının kabul edilemeyeceği, Türkiye’nin buna her platformda karşı çıkmaya devam edeceği vurgulandı.

Avrupa’nın göbeğinde Atatürk sürprizi! O ülke herkesi şaşırttı!

Türkiye’nin Valetta Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Avrupa’daki caddenin ismi Atatürk oldu. Malta’nın Marsa kasabasındaki bir caddeye Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verildi. Konu ile ilgili ‘Malta …