Şam’da “Ulusal Konferans” hazırlığı

Suriye, Yeni Anayasa ve Seçimler İçin Ulusal Konferans Hazırlığına Başladı

Suriye’de yeni yönetimin lideri Ahmed el Şera, yeni anayasanın hazırlanması sürecinin üç yıl alacağını ve ardından yapılacak seçimlerin dört yıl süreceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından, Şam’da tüm kesimlerin katılımı ile 4-5 Ocak’ta ulusal konferans düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Rus ordusu, Tartus ve Lazkiye bölgesindeki askeri üslerde faaliyet göstermeye devam ediyor ve eski Suriye ordusunu yöneten askeri kadroları Kuzey Afrika’daki askeri üslerine iki grup halinde taşıdı.

Yeni Şam yönetimi, Suriye’de yönetimin devri, yeni anayasa, seçimler ve Kuzeydoğu Suriye’deki Kürt güçlerinin durumuna odaklanarak geniş katılımlı bir ulusal konferans düzenlemek için son aşamalara geldi. Şam’da düzenlenecek olan bin 200 kişinin katılacağı kapsamlı konferans, 4-5 Ocak 2025 tarihlerinde gerçekleşecek. Konferansa katılacak kişi ve kurumlar, valilikler tarafından belirlenecek ve gençlik, kadın temsilcileri, farklı mezhep ve sınıflardan temsilciler, bilim adamları ve yurt dışından katılım bekleniyor.

Silahlı Grupların Dağıtılması ve Yeni Suriye Ordusu Konferans Kararıyla Oluşacak

Ulusal konferans sonrasında, Suriye’nin geleceği hakkında önemli kararların alınacağı belirtiliyor. Konferansta, HTŞ ve Halk Meclisi gibi askeri oluşumların dağıtılması ve yeni Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması kesinlik kazanacak. Alınan kararların uygulanması da konferans kararları doğrultusunda gerçekleşecek.

Anayasa Hazırlama Komitesi Konferans Kararı Sonrasında

Ulusal konferansta duyurulacak kararlar arasında, Suriye’nin çeşitliliğini dikkate alan uzmanlardan oluşan bir anayasa hazırlama komitesinin kurulması da yer alacak. Ayrıca, geçici cumhurbaşkanı için danışma organı oluşturulması kararı da konferans sonucunda alınacak kararlar arasında yer alıyor.

Rusya, Eski Suriye Ordusunun Savaş Kurmaylarını Ülkeden Çıkardı

Suriye’de Esad yönetimine son verilmesi sonrasında, Rusya halen Tartus, Lazkiye ve Hmeymim Hava Üssü’nde varlığını sürdürüyor. Eski Suriye ordusunun üst düzey yöneticileri ise Rus ordusu tarafından Kuzey Afrika’daki bir askeri üsse taşındı. Bu taşıma işlemi, ABD ve Avrupa tarafından da onaylandı ve eski rejimin savaş kurmayları artık Rusya’da bulunuyor.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



 

 

Related Posts

49 ilde operasyon: 146 kişi gözaltında

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara yönelik operasyon düzenlendi.

Terör örgütü şifreli mesajla uyuyan hücreleri uyandırdı

Şehirlerde öz savunmanın geliştirilmesini isteyen PKK, Türkiye’nin birçok yerinde bombalı, silahlı saldırılar yapan gruplara üstü kapalı talimat verdi.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nden ajans muhabirlerinin Başkanlık uçağına alınmamasına tepki

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği (WHCA), ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu ziyaretini takip etmek üzere başkanlık uçağına Associated Press (AP), Bloomberg News ve Reuters haber ajanslarına mensup gazetecilerin alınmamasına tepki gösterdi.

Pakistan Başbakanı Şerif’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür: Sarsılmaz dayanışma için minnettarım

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ile yaşanan gerilim sırasında Pakistan’a gösterdiği “güçlü destek ve sarsılmaz dayanışma” nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnetlerini sundu. Erdoğan da Şerif’in paylaşımına, “Geçmişte olduğu gibi gelecekte de, iyi ve kötü günlerinizde, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Pakistan, Türki dosti zindabad!” yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Avrupalı yetkililerle Ukrayna’da ateşkes ve barış sürecini görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Avrupalı yetkililerle Ukrayna’da ateşkes ve barış sürecini görüştü

Türkiye’de planlanan milyonlarca euroluk düğünler tek tek iptal ediliyor: İşte nedeni

Hindistan ve Pakistan arasında başlayan çatışmalarda Türkiye’nin Pakistan’a destek mesajları vermesi, Hintli milyarderleri kızdırdı. İstanbul ve Bodrum’da planlanan milyonlarca euro değerindeki Hint düğünleri peş peşe iptal edilirken, Hindistan’da yaşayan zenginlerden Türkiye’ye yönelik boykot çağrıları geldi.