Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü mahalle statüsüne geçiyor

Bartın merkeze bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçmek için düzenlenen referandumda halk kararını verdi. Daha önce iki kez yapılan ve sonuçları ‘hayır’ çıkan referandum bu kez ‘evet’ kararıyla sonuçlandı.

661 kayıtlı seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandum sonucunun ardından, belediye meclisinde alınacak kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilik tarafından onaylanması gerekiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacak.

Köy halkı için tarihi bir karar olan referandum, bölge halkının gündeminde geniş yer bulurken, bundan sonraki adımlar dikkatle takip edilecek.

Related Posts

Yunanistan’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’ın Zakintos adası açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Öğretmen akrabası tarafından katledildi

Malezya’nın Sabah eyaletindeki Tuaran bölgesinde, 41 yaşındaki öğretmen Celesty Christy Celestina Sili, dün ailesine ait evin arka kısmında ölü bulundu. Olay, adres numarası bulunmayan bir evde meydana geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine aynı gün 47 …

Boğulma tehlikesi geçiren kız çocuğu kurtarıldı

Dicle Nehri’nde boğulma tehlikesi geçiren kız çocuğu kurtarıldı.

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.