Reckitt Benckiser’de grev başladı

Grev Reckitt Benckiser’de Başladı: Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube İşyerinde Grev Kararı Aldı

Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şubesi’nin örgütlü olduğu ve İstanbul-Tuzla’da üretimini sürdüren Reckitt Benckiser Ev ve Hijyen Ürünleri A.Ş. işyerinde bu sabah grev başladı. Petrol-İş’in yaklaşık 30 yıldır örgütlü olduğu ve sağlık, hijyen ve ev ürünleri malzemeleri üreten İngiltere merkezli çok uluslu şirketle sendika arasında yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinin ilki 17 Ocak tarihinde yapılan toplantıyla başlamıştı.

Yaklaşık 5 aydır devam eden müzakere sürecinde taraflar arasında sonuncusu 22 Mayıs Perşembe günü olmak üzere dokuz görüşme yapıldı. Ancak son yapılan toplantıda da işverenin ücret ve sosyal haklar konusundaki teklifinin işçilerin taleplerini karşılamaması sonucunda bu sabah grevi kararı ilan edildi.

Benckiser’de çalışan sendika üyesi işçiler ve şube yöneticileri fabrika önünde bir araya geldi. Burada konuşan Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda grev alanında yaptığı konuşmada, “Benckiser işçisinin fazlasını değil, var olan hayat şartlarına karşı geçinebilecek adil bir ücret ve haklar talep ettiğini, ancak işverenin yapıcı olmayan tutumuyla sürecin greve evrildiğini” belirtti. Recepkethüda Petrol-İş Sendikası’nın bütün örgütüyle Benckiser emekçisinin yanında olduğunu belirterek, işvereni de çalışanlarının taleplerini dikkate alarak müzakere masasına davet etti. Recepkethüda, grevin başarıya ulaşması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Engin Bedir de yaptığı konuşmasında birlik olmanın, ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Var olan ekonomik koşullara karşı Benckiser işçilerinin haklı talepleriyle yeni bir yola çıktığını belirten Bedir, bu mücadelenin dayanışmayla daha da büyüyeceğini belirtti. Sloganlar eşliğinde yapılan coşkulu konuşmaların ardından fabrikaya “Bu İşyerinde Grev Var” pankartı asıldı.

Related Posts

Memur ve emekli zammı için geri sayım başladı: Kulislerde 3 senaryo konuşuluyor

Temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli zamları için bekleyiş sürüyor. Milyonlarca çalışan ve emekli, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı Haziran ayı enflasyon verilerini merakla bekliyor. Ekonomistler, Haziran enflasyonunun yüzde 1 ile 2 arasında gerçekleşmesini tahmin ederken, bu veriye göre zam oranları şekillenecek.

Çalışanlar dikkat: Kıdem tazminatı tavan tutarı Temmuz’da yükseliyor

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavan tutarında önemli artış bekleniyor. Memur maaşlarına yapılacak zammın ardından kıdem tazminatı tavanının 46.655 TL’den 54.073 TL’ye çıkması öngörülüyor. Uzmanlar, işten ayrılmayı planlayanlar için Temmuz sonrasını öneriyor.

Milyarlarca doların sahibi: Dünyanın sayılı zenginlerinden Warren Buffett asrın yatırım aracını paylaştı

161 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffett, yatırım dünyasına damga vuran bir açıklamada bulundu. Usta yatırımcıya göre, ekonomik belirsizlik ne olursa olsun kazandıran tek bir yatırım aracı var: Kendiniz.

ASELSAN ile TÜRASAŞ arasında 70 milyon Euroluk sözleşme

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ASELSAN ve TÜRASAŞ arasında 70,6 milyon EURO değerinde sözleşme imzalandığı belirtildi.

Merkez faizi sabit bıraktı: 5 milyon TL’nin aylık getirisi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 19 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini sabit bırakma kararı aldı. Peki bu karar sonrası bankaların sunduğu mevduat faizlerinde bir değişiklik yaşandı mı? 5 milyon TL’lik birikimin aylık getirisi hangi bankada daha yüksek? İşte detaylar…

Meyvenin tadı kaçtı: Kirazın kilosu 500, tanesi 10 lira oldu

Pazarda ve markette çileğin tanesi 5,6 TL, papaz eriğin tanesi 5,2 TL, Akça armutun tanesi 5,2 TL, nektarinin tanesi 34.55 TL, Anjelika eriğin tanesi 7.80 TL, Malatya kayısısının tanesi 5 TL, şeftalinin tanesi 18.39 TL’yi buluyor