New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Servetiyle ABD’nin tarihi belgelerini satın aldı

46 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan İş İnsanı Ken Griffin, Amerika tarihinin en önemli belgelerini 18,1 milyon dolara satın aldı. 2 belge de Amerika Birleşik Devletleri için tarihi eser niteliğinde.

Çatlaklara veda edeceksiniz! Sürdürülebilir inşaatın yeni yıldızı

Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Congrui Grace Jin liderliğinde geliştirilen bu yenilikçi malzeme, çatlaklarını kendi kendine onararak yapıların ömrünü uzatıyor ve bakım maliyetlerini dramatik bir şekilde düşürdü. Doğadan ilham alan bu teknoloji …

Çanakkale Valiliği duyurdu: 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale’de çıkan orman yangınları nedeniyle 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

CHP kurultay davasının ertelenmesine tepkili, yazın yurttaşın gündemini konuşmak istiyor: ‘Yaz boyu CHP konuşulsun istiyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinde değişimin yaşandığı kurultay davasının 8 Eylül’e ertelenmesiyle ilgili “Bugünkü duruşmanın da; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortadadır” dedi. Dava nedeniyle CHP genel merkezinde toplanan partililer ise kararı “Bu süreç bugün bitmeliydi. Erteleme olması bile haksızlık” gibi yorumlarla karşıladı. “İktidar yaz boyu CHP’yi tartıştırmak istiyor” diyen CHP kurmayları “Biz mitinglerimize devam edeceğiz. Bugün Saraçhane’de olacağız. 5 Temmuz’da Amasya’dayız. Yazın mitinglere hiç ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Metropoll anketi: CHP seçmeni partinin başında Özgür Özel’i, AKP ve MHP seçmeni Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyor

Metropoll anketi: CHP seçmeni partinin başında Özgür Özel’i, AKP ve MHP seçmeni Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyor