Muğla’da Gözcüler Evi çocuklarla şenlendi

MUĞLA’DA ÇOCUKLAR KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmet Atölyeleri aracılığıyla Menteşe’de Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ve Gözcüler Evi ile Bodrum’da Turgutreis Çağdaş Yaşam Merkezi’nde hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi atölyeleri, çocuklar, kadınlar ve engelliler için Yaratıcı Drama, Masal Anlatıcılığı, İngilizce, Satranç, Akıl ve Zekâ Oyunları, Müzik, Resim, Heykel, Mozaik, Seramik, Ahşap Boyama, Kağıt Sanatları ve Okul Öncesi Sanat Etkinlikleri gibi birçok alanda uzmanlar eşliğinde etkinlikler düzenliyor. Katılımcılar burada keyifli zaman geçirirken aynı zamanda farklı alanlarda da gelişme fırsatı buluyor.

Toplamda 2 bin 346 vatandaşın üye olduğu atölyelere şu ana kadar Menteşe’de 8 bin 237 ve Bodrum’da 4 bin 328 kişi katıldı.

Muğla’da bulunan Gözcüler Evi, çocuklar arasında popüler hale geldi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gözcüler Evi yolu, çocukların severek oynadığı sek sek oyunu ile renklendi. Bu yöntem, çocuklar için yeni bir eğlence haline geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın kültür ve sanatın şehri olduğunu belirterek, tarihi dokusu ve korunmuş yapılarıyla dikkat çekti.

Başkan Aras, Gözcüler Evi gibi tarihi miraslarda çocuklarla geçmişi ve geleceği buluşturduklarını vurgulayarak, “Geçtiğimiz zamanlarda açılışını yaptığımız Gözcüler Evi, sosyal hizmet atölyelerimizin etkinlikleriyle çocuklarımızı renklendiriyor. Tarihi bir yapı olan Gözcüler Evi, çocuklarımıza farklı aktiviteler sunarak öğrenmelerini ve eğlenmelerini sağlıyor. Yeni nesiller, kültürel mirasımızla iç içe büyüyerek şehirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.” dedi.

Related Posts

Tartışmalara Trump son noktayı koydu: İlişkimiz bitti

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde tartışma yaşadığı Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk’ın “başkanlık makamına saygısızlık yaptığını” savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi. Trump, Amerikan NBC News kanalına …

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.

Kuzey Kore lideri Kim Rusya’ya koşulsuz destek sözü verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ukrayna savaşı dahil olmak üzere tüm önemli uluslararası siyasi meselelerde Rusya’yı koşulsuz destekleyeceğini belirtti.

‘Yolu uzattın’ dediği taksiciyi kanlar içinde bıraktı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, bir taksi şoförünün yolcusu tarafından yolu uzattığı iddiasıyla darbedildiği anlar araç içi kamerasına yansıdı.

Batı Şeria’da İsraillilerin saldırdığı beldedeki Filistinliler topraklarından vazgeçmiyor

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırı düzenleyip 30 kişiyi yaraladığı işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Deyr Dibvan beldesindeki Filistinliler, topraklarını terk etmeye zorlandıklarını ancak bunu yapmayacaklarını belirtti.