Muğla Valisi’nden yangın uyarısı “Bir hafta sürecek”

Muğla Valisi İdris Akbıyık Yangın Uyarısında Bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, hava sıcaklıklarının aşırı yükselmesi nedeniyle yangın konusunda uyarılarda bulundu. Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının artmasının ve nem oranının düşmesinin beklendiği belirtildi.

Bu sebeple dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar:

  • Valilik tarafından yasaklanan ormanlık alanlara giriş yapılmamalıdır.
  • Yol kenarlarına yangın çıkmasına sebep olabilecek cam ve pet şişe, sigara izmariti gibi atıklar bırakılmamalıdır.
  • Anız, bahçe ve sera temizliği sırasında herhangi bir şekilde ateş yakılmamalıdır, bu orman yangınları için risk oluşturabilir.

Ayrıca, orman ve diğer yangınlar konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulanarak, olumsuzlukların hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Önümüzdeki hafta boyunca özellikle ormanlık alanlarda yangın riskini arttıracak davranışlardan kaçınılması gerektiği kamuoyuna duyurulmuştur.

Related Posts

Hasarlı bina çöktü: İş makinesi operatörü canını son anda kurtardı

Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan Osmaniye’de bi bina orta hasarlı 11 katlı bina yıkım sırasında çöktü. İş makinesi operatörü, enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Eğitimde Yeni Dönem Toplantısı Zonguldak’ta

Zonguldak’ta İl Milli Eğitim Müdürü başkanlığında eğitim çalışmalarına ilişkin toplantı yapıldı.

Kahramanmaraş’ta 71 Suçlu Yakalandı

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 71 kişi yakalandı, 46’sı tutuklandı; uyuşturucu ve silah ele geçirildi.

Aydın mitingi, transfer iddialarına da mesaj içeriyor: AKP’ye otobüsün üstünden yanıt

CHP lideri Özgür Özel, AKP kulislerinden yayılan CHP’den belediye başkanı transfer edileceği yönündeki iddialara Aydın mitinginde yanıt verdi.

Bursa’da kırmızı alarm

Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan iki barajdan birisi olan Nilüfer Barajı tamamen kurudu. Doğancı Barajı’nda doluluk yüzde 19 seviyesinde seyrederken kentin 35 günlük suyunun kaldığı öğrenildi.

Mısır kaynakları Hamas’ın silahlarının Mısır’a taşınacağı yönündeki iddiaları yalanladı

Mısır kaynakları, İsrail medyasının “Hamas’a ait silahları himayesine alma yönünde Mısır’ın bir öneri sunduğu” iddialarını reddetti. İsrail medyasında yer alan haberlerde, “Mısır’ın önerisi, Gazze’de savaşı durdurmakla ilgili olabilecek herhangi bir müzakerede en karmaşık konulardan biri olan Hamas silahlarına değiniyor.” ifadeleri kullanıldı.