Milyonlarca vatandaşın kimlik bilgilerini satan 68 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, devlet güvenliğini tehlikeye sokabilecek bilgilerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edildi. Ekipler, ihbarlar doğrultusunda harekete geçerek bilgi sızıntısıyla ilgili detaylı incelemelerde bulundu.

Yapılan soruşturmada, illegal “panel” olarak adlandırılan sistemler aracılığıyla bir grup tarafından ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, tapu kayıtları, sağlık bilgileri gibi birçok kişisel ve kurumsal verinin çalındığı ortaya çıktı. Bu verilerin para karşılığı satıldığı ya da kötü niyetli amaçlar için kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, gerçekleştirilen şantajlar sonucunda birçok çocuğun mağdur olduğu ve bazılarının intihara sürüklendiği de rapor edildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle harekete geçerek 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 35’i çocuk 68 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirilirken, ayrıca ruhsatsız silah ve otomatik tüfek de bulundu. Zanlılar hakkında “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin” suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Related Posts

Kapuzbaşı Şelaleleri’nde Sıcak Havalara Karşı Serinlik

Sıcak yaz günlerinde Kapuzbaşı Şelaleleri, ziyaretçilere doğal bir serinlik sunuyor.

Yangın söndürürken, alevlerin arasında kaldılar

Bursa’daki yangın felaketinin 4. gününde ekipler müdahale ederken alevlerin arasında kaldı.

Ayakları dışarıda araç kullanan kişi başsavcı çıktı

Gaziantep’te bir sürücünün ayaklarını camdan çıkartarak otomobil kullandığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Tepki çeken görüntülerde çakarlı aracın sürücü koltuğunda oturan kişinin Gaziantep Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı M.B. olduğu öğrenildi.

Aşırı Sıcaktan Tavukları Serinletme Yöntemi

Mersin’de bir çiftlikte tavuklar, buzlu su sıkılarak aşırı sıcaklardan korunmaya çalışılıyor.

İşte Osimhen’in geliş tarihi

Galatasaray’da Victor Osimhen’in Türkiye geliş tarihi netleşmeye başladı.

Kayıp kadim rengin tarifi binlerce yıl sonra bulundu: Askeri sistemlerde bile kullanılacak

Binlerce yıl önce Mısır piramitlerinin gölgesinde parlayan bir renk, yüzyıllar süren sessizliğin ardından yeniden doğdu. Antik çağların en gizemli ve çarpıcı tonlarından biri olan Mısır Mavisi (Egyptian Blue), bilim insanlarının çabalarıyla modern dünyaya geri kazandırıldı.