merkez bankasi anketi piyasanin reel sektorun ve vatandasin enflasyon beklentisi ne oldu PIAXKAPH.jpg

Merkez Bankası anketi: Piyasanın, reel sektörün ve vatandaşın enflasyon beklentisi ne oldu?

Enflasyon Beklentileri Değişti: Piyasa ve Hanehalkında Artarken Reel Sektörde Düştü

Ekim ayında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan “Sektörel Enflasyon Beklentisi” anketine göre, 2025 yılı Ekim ayında 12 ay sonrası enflasyon beklentileri farklı gruplar arasında değişiklik gösterdi.

Piyasa katılımcıları için 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri bir önceki aya göre 1,01 puan artarak yüzde 23,26 seviyesine yükseldi. Hanehalkı ise enflasyon beklentilerini 1,40 puan artırarak yüzde 54,39 seviyesine çıkardı. Reel sektör ise enflasyon beklentilerini 0,50 puan azaltarak yüzde 36,30 seviyesine geriledi.

Hanehalkının enflasyonun düşeceğine dair beklentileri bir önceki aya göre 0,85 puan azalarak yüzde 26,50 seviyesine geriledi.

Detaylar için başka haberleri takip etmeye devam edin…