Meğer dizideki zehirli mantar gerçekmiş

Manchester Üniversitesi Araştırması: Küresel Isınma Mantar Türlerini Artırabilir

Manchester Üniversitesi’nden araştırmacılar, küresel ısınma sonucunda ölümcül olarak adlandırılan Aspergillus fumigatus ve Aspergillus flavus gibi mantar türlerinin yayılma ihtimalinin artabileceğini ortaya koydu.

Zayıf bağışıklık sistemine sahip bireylerde ölümcül akciğer hastalığına neden olabilen Aspergillus fumigatus, bu mantarın yaşam alanının 2100 yılına kadar %77 oranında genişleyebileceğini belirtti.

DİZİDEKİ KURGU GERÇEK OLABİLİR

“The Last of Us” adlı dizide, Cordyceps mantarının insanları zombilere dönüştürdüğü bir senaryo ele alınıyor. Gerçekte, Cordyceps mantarı böcekleri enfekte ederek davranışlarını kontrol edebilir. Bilim insanları, mantarların insan vücut sıcaklığına uyum sağlama becerisinin artmasıyla, benzer tehditlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Related Posts

Maskeli katil binaya böyle girmiş: Asıl hedef anne miydi?

Sivas’ta evlerinde ölü bulunan iki kardeşin boğazları kesilerek vahşice öldürüldüğü olayda, katil zanlısı Ankara’da yakalandı. Katil’in binaya girdiği anlar güvenlik kamerasına takıldı. Maskeyle binaya giren katilin asıl hedefi anne miydi?

Sıcak havalara hafta sonu molası geliyor! Hafta sonu sağanak yağış geliyor…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Hafta sonu yurt genelinde serin ve yağışlı hava etkili olacağını söyledi.

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü Mersin’de yakalandı

Mersin’de uyuşturucu madde ticareti ve uyuşturucu kullanma suçlarından hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Minguzzi davası ertelendi

İstanbul Kadıköy’deki bit pazarında 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin dava ertelendi.

Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a Meclis’te taziye ziyaretinde bulundu. Önder’e suikast girişimi iddiasına ilişkin soruya Arınç, !Bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir