Malatyalı mangalacılar ödüllerine kavuştu

Malatyalı Mangalacılar Ödüllerine Kavuştular

Malatya Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri sosyal açıdan destekleyerek Kernek Külliyesi’nde düzenlediği Mangala Turnuvası’na yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla renkli saatler gerçekleştirdi. Elemelerde başarılı olan 6 öğrenci finallerde başarı elde etti.

Öğrenciler Sosyalleşerek Özgüven Kazanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, akademik başarıların ötesinde öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirerek hayata hazırlanmalarına katkıda bulunuyor. Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerindeki öğrenciler, sadece ders çalışmakla kalmayıp ilgi alanlarına yönelik etkinliklerle yeteneklerini keşfetme imkanı buluyorlar.

Mangala, Türk kültürünün köklü mirasından gelen ve strateji ile zeka bilgisini bir araya getiren bir oyun olarak gençlere kültürel birikimi aktarıyor. Analitik düşünme becerilerini geliştirmek adına düzenlenen turnuvalara öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Kernek Külliyesi’nde düzenlenen Mangala Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin yanı sıra çeşitli ikramlar da sunuldu. Turnuvada başarılı olan öğrencilerin isimleri şu şekilde;

7. ve 8. Sınıflar

  • 1. Gözde Demirel Salköprü
  • 2. Ferhat Ertunç Kernek
  • 3. Ceren Aslan Yeşiltepe

5 ve 6. Sınıflar

  • 1. Hamza Ayaz Kernek
  • 2. Yusuf İcar Melek Baba
  • 3. Taha Yıldız Ramazan Sarıkaya

Related Posts

Güney Kore’de sel: 14 ölü

Güney Kore’de etkili olan sel nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Güney Kore’de yaklaşık bir haftadır devam eden şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde 14 kişi yaşamını yitirdi. Güney Kore Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı …

Türk Kızılay Uganda’da 10 Su Kuyusu Açtı

Türk Kızılay, Uganda’da 10 güneş enerjili su kuyusu açarak 50 bin kişinin temiz suya erişimini sağladı.

MHP’nin ‘yalanlamadığı’ sözlere Dervişoğlu’ndan sert tepki

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bahçeli’nin MHP’li vekillerle yaptığı toplantıda söylediği iddia edilen “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” sözlerine tepki gösterdi.

Kumar borcu olan damat, düğünden sonra takıları alıp kaçtı

12 Temmuz’da Denizli’de dünya evine giren futbol antrenörü Hüseyin Cumhur Acar, evlendikten 3 gün sonra düğün takılarını alarak kayıplara karıştı. Acar’ın sanal ortamda kumar oynadığı ve yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Kumar borcu olan damat, düğünden sonra takıları alıp kaçtı

12 Temmuz’da Denizli’de dünya evine giren futbol antrenörü Hüseyin Cumhur Acar, evlendikten 3 gün sonra düğün takılarını alarak kayıplara karıştı. Acar’ın sanal ortamda kumar oynadığı ve yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Sinop’ta Bıçaklı Kavga: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Sinop’ta yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada S.T. bıçaklanarak hayatını kaybetti.