Konut kiralamada yeni dönem: Doğrulanmış ilan uygulaması başlıyor

Ticaret Bakanlığından Kiralık Taşınmaz İlanlarında Yeni Dönem!

Ticaret Bakanlığı, kiralık taşınmaz ilanlarıyla ilgili olarak önemli bir değişikliği duyurdu. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ilan platformlarında yayınlanacak kiralık taşınmaz ilanları için yetki doğrulaması zorunlu hale gelecek.

Bakanlık tarafından oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sayesinde, artık ilanlar sadece taşınmaz veya taşıt sahibi, sahibin yakınları veya yetki belgesine sahip emlak/galeri firmaları tarafından verilebilecek.

Bu düzenleme kapsamında sosyal medya da dahil olmak üzere elektronik ortamda verilen tüm taşınmaz ilanları EİDS tarafından denetlenecek.

Bakanlığın Açıklaması

Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlara, ilan kirliliğine ve tüketici mağduriyetlerine karşı alınan tedbirler kapsamında kiralık taşınmaz ve taşıt ilanlarında kimlik ve yetki doğrulama gerekliliğini getirdi.

EİDS sistemi ile ilan vermek isteyenlerin kimlik doğrulamaları 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren başladı. 1 Ocak 2025’ten itibaren ise kiralık taşınmaz ilanları için yetki doğrulama zorunlu olacak. Gelecekte satılık taşınmaz ve taşıt ilanları için de aynı kural uygulanacak.

Bu düzenlemeyle ilan verenlerin kimlik ve yetki bilgileri titizlikle kontrol edilecek, düzenlemelere uymayan platformlar yaptırımlarla karşılaşacak.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sosyal medyada paylaşılan taşınmaz ve taşıt ilanlarına dikkat etmeleri önem taşımaktadır. Bu konudaki yasal adımlarımızı sürdürüyoruz.

Yeni Dönemde Değişenler Neler?

 


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Güney Kore’de sel: 14 ölü

Güney Kore’de etkili olan sel nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Güney Kore’de yaklaşık bir haftadır devam eden şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde 14 kişi yaşamını yitirdi. Güney Kore Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı …

Türk Kızılay Uganda’da 10 Su Kuyusu Açtı

Türk Kızılay, Uganda’da 10 güneş enerjili su kuyusu açarak 50 bin kişinin temiz suya erişimini sağladı.

MHP’nin ‘yalanlamadığı’ sözlere Dervişoğlu’ndan sert tepki

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bahçeli’nin MHP’li vekillerle yaptığı toplantıda söylediği iddia edilen “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” sözlerine tepki gösterdi.

Kumar borcu olan damat, düğünden sonra takıları alıp kaçtı

12 Temmuz’da Denizli’de dünya evine giren futbol antrenörü Hüseyin Cumhur Acar, evlendikten 3 gün sonra düğün takılarını alarak kayıplara karıştı. Acar’ın sanal ortamda kumar oynadığı ve yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Kumar borcu olan damat, düğünden sonra takıları alıp kaçtı

12 Temmuz’da Denizli’de dünya evine giren futbol antrenörü Hüseyin Cumhur Acar, evlendikten 3 gün sonra düğün takılarını alarak kayıplara karıştı. Acar’ın sanal ortamda kumar oynadığı ve yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu öğrenildi.

Sinop’ta Bıçaklı Kavga: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Sinop’ta yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada S.T. bıçaklanarak hayatını kaybetti.