İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

Mega Kent İstanbul’da Deprem Sonrası Kiralık Konut Fiyatları Değişti

İstanbul, nisan ayındaki depremin etkilerini hala hissediyor. Bu doğal afetin ardından kiralık konut metrekare fiyatları da değişti ve ortalama olarak 287,50 TL olarak belirlendi. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman’ın paylaştığı verilere göre, depremin etkisiyle ilçeler arasında büyük kira farkları ortaya çıktı. Depremin riskli bölgelerine yakın olan ilçelerde kira fiyatları daha düşük seyrederken, merkezi konumdaki ilçelerde ise yüksek fiyatlarla karşılaşıldı. 

Kira Bedeli Neden Bazı İlçelerde Daha Düşük?

  • Esenyurt: 183 TL
  • Arnavutköy: 189 TL
  • Esenler: 190 TL
  • Sultangazi: 193 TL
  • Silivri: 200 TL

Özellikle son depremin merkezi olan Silivri’de metrekare kira bedeli 200 TL’ye kadar düştü ve İstanbul ortalamasının %30 altında kaldı. 

En Yüksek Kira Hangi İlçelerde?

  1. Kadıköy: 520 TL
  2. Beşiktaş: 500 TL
  3. Sarıyer: 500 TL
  4. Bakırköy: 464 TL
  5. Zeytinburnu: 432 TL

Bu ilçelerde kira bedelleri yüksek seyrediyor. Merkezi konum, ulaşım kolaylığı ve sosyal olanaklar bu yüksek fiyatları etkiliyor. 

Depreme Uzak Bölgelerde Durum Nasıl?

İstanbul’un fay hatlarından uzak olan Beykoz ve Şile gibi ilçelerde kira bedelleri, ortalamanın altında seyrediyor. Beykoz’da metrekare fiyatı 294 TL iken Şile’de 328 TL olarak kaydedildi. Ancak, Sarıyer gibi merkezi ve kıyı ilçelerinde metrekare başına 500 TL gibi yüksek rakamlarla karşılaşmak mümkün. 

Kira ve Satış Fiyatları Arasındaki Fark

İstanbul’da konut kiralarında yıllık yüzde 44’lük bir artış yaşanırken, satılık konut fiyatlarındaki artış yüzde 26 olarak kaydedildi. Bu durum, kira ve satış piyasaları arasında önemli bir uçurum olduğunu gösteriyor. 

Deprem Sonrası Trend: Güvenli Yapılara Yönelim Artabilir

Dr. Büyükduman’a göre, gelecekte depreme dayanıklı ve güvenli yapılar içinde fiyat artışları yaşanabilir. Bu durumun, kira ve satış piyasalarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir