Herkesin bildiği markalardı! Üç kozmetik şirketine 31 milyonluk ceza!

Kozmetik Seköründe Rekabet Kurulu’ndan 3 Şirkete Para Cezası!

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren üç şirket, Rekabet Kurumu’nun radarına takıldı. Bioxin, Bioder, Biobaby ve Nutraxin markalarıyla tanınan şirketler, rekabet ihlali nedeniyle toplamda 31 milyon 395 bin 634 lira idari para cezası aldı.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Biota Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuvarları AŞ, Derma Cos İlaç Medikal ve Kozmetik Sanayii ve İç Ticaret AŞ ile Derma-Cos Kozmetik Sanayi Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketleri arasındaki ekonomik bütünlük üzerinde gerçekleştirilen soruşturma tamamlandı. Şirketler, satıcıların fiyatlarını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edildiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

Uzlaşma talebi üzerine, söz konusu şirketlere toplamda 31 milyon 395 bin 634 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bu ceza, rekabet kurallarına uymayan şirketlere bir uyarı niteliğindedir.

Related Posts

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi

Bakan Uraloğlu’ndan hava sahası kısıtlamalarına ilişkin açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İran ile İsrail çatışmalarından dolayı bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının İran hariç kaldırıldığını, Türk şirketlere ait uçakların tahliye sürecinin devam ettiğini duyurdu.

Kriptoyla kara para aklamaya ‘kıskaç’

Yasadışı bahis ve dolandırıcılık başta olmak üzere suç gelirlerinin kripto işlemleriyle aklanmasını önlemeye yönelik yeni hamleler yolda. Stabil kripto para transferlerine günlük 3 bin dolar limit uygulanacak. Bakan Şimşek, “Uyum sağlamayan platformlara lisans iptali uygulanabilecek” dedi.

Ifo İş Ortamı Güven Endeksi yükselişini altıncı aya taşıdı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, faiz indirimleri ve hükümetin büyük mali paketinin şirketlerin gelecekteki işleri konusunda daha iyimser olmasını sağlamasıyla haziranda 88,4 puana yükselerek artış serisini altıncı aya taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan, İsrail ile İran arasındaki ateşkese ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ile İran arasında sağlanan ateşkesin, insani ve çevresel riskleri azaltmanın yanı sıra, ekonomik etkileri bakımından da olumlu olacağını bildirdi.

Konkordato sürecindeki tekstil devi fabrikasını satıyor

Küresel ekonomik krizin etkileri Türkiye’de pek çok şirketi zor durumda bırakırken, bu iflas dalgasına son olarak Türk tekstil sektörünün önemli isimlerinden Aysunzade Tekstil de katıldı. ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPAN DEV ŞİRKET İLANDA Ekonomim’in …