“Hafıza ve Adalet Konferansı”na Eren Bülbül’ün annesinden mesaj: ‘Barışı savunmayayım da ne yapayım?’

İnsan Hakları Derneği (İHD), terör örgütü PKK’nın 12 Mayıs’ta kendini feshetme kararıyla başlayan sürece odaklanarak Diyarbakır’da düzenlenen ”Barışa Giden Yol: Hafıza ve Adalet” konferansında, terörle mücadelede sevdiklerini kaybetmiş bazı ailelerin bir araya geldiğini duyurdu.
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, konferansın açılış konuşmasında, çatışmalı sürecin taraflarının bir araya gelmesini amaçladıklarını, uzun süredir böyle bir toplantıyı düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. Keskin, şunları söyledi:
”İHD, 1986 yılında acı dolu bir dönemde kuruldu. Türkiye’nin en kötü dönemlerinden biri olan 12 Eylül darbesinden hemen sonra, sivil toplum örgütlerinin ilklerinden biriyiz. Bu çatışmalı sürecin taraflarının bir araya gelmesini amaçladık. Ancak bu amacımızı gerçekleştirmekte zorlandık. Bugün ise bir araya gelerek birbirimizin acılarını paylaşacağız. Bu toplantının önemli olduğuna inanıyoruz.’

“ÖNCE BARIŞÇIL BİR ORTAM OLUŞTURMALIYIZ”

”Yeni bir sürece giriyoruz. İnsan hakları savunucuları olarak biz her zaman silahsız çözümü savunduk” diyen Keskin, şunları ekledi:
”Bu nedenle, yeni süreci iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Taraflardan birinin silah bıraktığı bu yeni sürece barış için katkı sağlamalıyız. Tabii ki zorluklarla karşılaşabiliriz, ancak öncelikle barışçıl bir ortam oluşturmalıyız. Bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyorum.’
Keskin’in konuşmasının ardından, Eren Bülbül’ün Maçka ilçesinde PKK tarafından şehit edilen annesi Ayşe Bülbül ile babası Ahmet Kaymaz ve Mardin’deki evlerinin önünde polis tarafından vurularak öldürülen Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ın mesajları konferansta okundu.

UĞUR KAYMAZ’IN ANNESİ: ACIMI YILLARDIR TAŞIYORUM

Makbule Kaymaz, Uğur Kaymaz’ı 12 yaşındayken 13 kurşunla kaybettiğini belirterek, yıllardır en ağır acıyı taşıdığını ve artık adalet, eşitlik ve barış istediğini vurguladı. Kaymaz’ın mesajı şöyle devam etti:
”Burada olamamamın sebebi sağlık sorunlarıdır. Barış için burada olduğumuz için teşekkür ederim. Tüm şehit ailelerini selamlıyorum. Çocuklarımızı kaybettik, ancak umudumuzu yitirmiyoruz. Adalet, eşitlik ve barış istiyoruz. Barışın hepimiz için önemli olduğuna inanıyoruz.’

EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ: BARIŞI DESTEKLİYORUM

Ayşe Bülbül, mesajında barış çağrısı yaparak, ”Evladımı kaybettim. Başka annelerin de acı çekmesini istemiyorum. Barışı desteklemeliyiz” dedi.

Related Posts

Napoli taraftarından Osimhen’e ağır sözler

Galatasaray’ın transferi için yoğun mesai harcadığı Victor Osimhen hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Napoli taraftarları, takımdan ayrılması beklenen Nijeryalı golcüye sert bir pankartla tepki gösterdi.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

Acun Ilıcalı’ya sevgi gösterisi

Acun Ilıcalı, Çeşme Ayayorgi Koyu’nda sürat teknesinde görüntülendi. Ünlü televizyoncu koyda keyifli anlar yaşadığı kameraya yansıdı.

Emine Erdoğan, Çevre Şenliği’ne Katıldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen ‘Çevre Şenliği’ etkinliğine katıldı.

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Yolsuzluk Soruşturmasında Ahmet Güneştekin’in İfadesi Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında sanatçı Ahmet Güneştekin ifadesini verdi. Güneştekin, İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek vermediğini ve sergilerinde İBB’nin sponsor olmadığını belirtti.

Şanlıurfa’da 28 Yaşındaki Genç Evinde Ölü Bulundu

Haliliye ilçesinde kötü koku ihbarı üzerine yapılan kontrolde 28 yaşındaki Ahmet Okur’un cesedi bulundu.