Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Otomobil piyasasında bir devir kapanıyor: Onlarca araç üretimden kalkacak

2026 yılı itibarıyla üretimden kalkacak otomobillerin listesi ortaya çıktı. Otomobil piyasasına veda edecek otomobiller arasında spor araçlar, sedanlar ve lüks otomobiller yer alıyor.

Aile Bakanlığı’nın ‘Aile Yılı’ panosu kadınları ayağa kaldırdı

Bakanlık tarafından ‘Aile Yılı Hatırası’ panosu sosyal medyanın gündemine oturdu. Kadınlar panoya pankart astı. Asılan pankartta 2025 yılında 79 kadının aile içinde öldürüldüğü verisi yer aldı.  Güvenpark’ta da “Aile Yılı Hatırası” panosu protesto edildi.

4 farklı seçim anketinde şok sonuç! Fark açıldıkça açılıyor

Muhalefetin erken seçim baskısı arttıkça seçim anketleri de hızlanmaya devam ediyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ilk defa ikinci parti olan AKP, özellikle ekonomik sebeplerle oy kaybederken CHP’de seçenek olarak yükseliyor. HBS araştırma tarafından yapılan son ankette fark ciddi şekilde açıldığı ortaya çıktı

PKK’nın feshi sonrası ilk MGK bildirisi: Tasfiye sürecinin her aşaması hassasiyetle takip edilecek

PKK’nın feshi sonrası ilk MGK bildirisi: Tasfiye sürecinin her aşaması hassasiyetle takip edilecek

Kıbrıs Türk tarafı neden Macaristan’daki Türk Devletleri Zirvesi’ne katılmadı?

Kıbrıs Türk tarafı neden Macaristan’daki Türk Devletleri Zirvesi’ne katılmadı?

Kanada Başbakanı Carney: Altın Kubbe’ye katılmak için ABD ile görüşüyoruz

Kanada’nın başkenti Ottawa’da basın mensuplarına açıklama yapan Carney, ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu Altın Kubbe savunma sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Carney, “Kanada için iyi bir fikir mi? Evet, Kanadalılar için koruma …