Deprem bölgesinde yapılandırma taksitleri uzatıldı

Maraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların yapılandırma kanunlarına göre ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

AA’nın aktardığı habere göre; Söz konusu kararla, mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların bu yerlerdeki dairelere mücbir sebep hali süresince 7256 ve/veya 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri uzatıldı.

Bu çerçevede, mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar devamına karar verilen borçluların, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki dairelere (alacaklı idarelere) ilgili kanunlar kapsamında 6 Şubat 2023 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında ödemeleri gereken taksitlerinin (ödeme süresinin son günü mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe rastlayanlar dahil), birincisinin (peşin ödeme dahil) mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen Haziran 2025’te, sonraki taksitlerin ise bu ayı takip eden aylık dönemler halinde ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca, mücbir sebep hali 31 Mayıs’a kadar uzatılan borçluların, ilgili kanunlar kapsamında alacakları yapılandırılan il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları dahil tüm alacaklı idarelerin anılan şehirlerdeki dairelerine ödeyeceği taksitlerin ödeme sürelerinde de uzatmaya gidildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ilan edilen mücbir sebep hali bazı mükellefler için 31 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Doların hükümdarlığını bitirecek işaretler var

Merkez Bankaları, kriz zamanlarında altının performansı, portföy çeşitlendirmesi ve enflasyondan korunma yöntemi olarak altına yöneliyor. Dünya Altın Konseyi’nin anketine katılanların yüzde 95’i altın rezervlerinin artacağını öngörürken, dolar rezervlerinin de azalacağını düşünüyor.

2024 yılında elektriğin %10.5’i rüzgârdan

Türkiye’nin rüzgâr enerjisi (RES) kurulu gücü, mayıs sonu itibarıyla 13 bin 391 MW’a ulaşırken, rüzgârdan elektrik üretimi 2024 sonunda 36 bin 627 GWh’a çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2024 yılında toplam elektrik üretimimizin yüzde 10.5’ini RES’lerden karşıladık” dedi.

ABD borsalarında jeopolitik gerilim sonrası büyük düşüş!

İran-İsrail geriliminin tırmanması ile New York borsası haftanın son işlem gününde düşüşle kapadı. Öte yandan güvenli liman olarak görülen altının fiyatı ise hızla yükseldi.

İran’ın İsrail’e misillemesi piyasalarda deprem etkisi yarattı: ABD borsası şokta, altın yükselişte, petrol fırladı!

İran’ın yüzlerce füzeyle yanıt verdiği İsrail saldırısı sonrası altın rekora yakın seyrediyor ve petrol rekor kırdı, ABD borsaları sarsıldı.

Çiftçilere zirai don desteği: İş Bankası’ndan özel finansman paketi

TARIM alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, Şubat-Nisan aylarında Türkiye’yi etkisi altına alan zirai dondan etkilenen 36 ildeki çiftçilere yönelik olarak ‘Zirai Dondan Etkilenen Üreticimize Destek Kredi Kampanyası …

Polisin sessiz çığlığı: İmdat diyorlar, duyan yok!

Bazı sabahlar vardır… İçinizde tarif edemediğiniz bir huzursuzlukla uyanırsınız. Telefon ekranında düşen ilk haberle yutkunursunuz: “Bir polis daha yaşamına son verdi.” Giderek artan bu “haberler” artık sadece birer bireysel vaka değil. Bunlar …