Deprem bölgesinde yapılandırma taksitleri uzatıldı

Maraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların yapılandırma kanunlarına göre ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

AA’nın aktardığı habere göre; Söz konusu kararla, mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların bu yerlerdeki dairelere mücbir sebep hali süresince 7256 ve/veya 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri uzatıldı.

Bu çerçevede, mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar devamına karar verilen borçluların, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki dairelere (alacaklı idarelere) ilgili kanunlar kapsamında 6 Şubat 2023 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında ödemeleri gereken taksitlerinin (ödeme süresinin son günü mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe rastlayanlar dahil), birincisinin (peşin ödeme dahil) mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen Haziran 2025’te, sonraki taksitlerin ise bu ayı takip eden aylık dönemler halinde ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca, mücbir sebep hali 31 Mayıs’a kadar uzatılan borçluların, ilgili kanunlar kapsamında alacakları yapılandırılan il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları dahil tüm alacaklı idarelerin anılan şehirlerdeki dairelerine ödeyeceği taksitlerin ödeme sürelerinde de uzatmaya gidildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ilan edilen mücbir sebep hali bazı mükellefler için 31 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi

Bakan Uraloğlu’ndan hava sahası kısıtlamalarına ilişkin açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İran ile İsrail çatışmalarından dolayı bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının İran hariç kaldırıldığını, Türk şirketlere ait uçakların tahliye sürecinin devam ettiğini duyurdu.

Kriptoyla kara para aklamaya ‘kıskaç’

Yasadışı bahis ve dolandırıcılık başta olmak üzere suç gelirlerinin kripto işlemleriyle aklanmasını önlemeye yönelik yeni hamleler yolda. Stabil kripto para transferlerine günlük 3 bin dolar limit uygulanacak. Bakan Şimşek, “Uyum sağlamayan platformlara lisans iptali uygulanabilecek” dedi.

Ifo İş Ortamı Güven Endeksi yükselişini altıncı aya taşıdı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, faiz indirimleri ve hükümetin büyük mali paketinin şirketlerin gelecekteki işleri konusunda daha iyimser olmasını sağlamasıyla haziranda 88,4 puana yükselerek artış serisini altıncı aya taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan, İsrail ile İran arasındaki ateşkese ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ile İran arasında sağlanan ateşkesin, insani ve çevresel riskleri azaltmanın yanı sıra, ekonomik etkileri bakımından da olumlu olacağını bildirdi.

Konkordato sürecindeki tekstil devi fabrikasını satıyor

Küresel ekonomik krizin etkileri Türkiye’de pek çok şirketi zor durumda bırakırken, bu iflas dalgasına son olarak Türk tekstil sektörünün önemli isimlerinden Aysunzade Tekstil de katıldı. ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPAN DEV ŞİRKET İLANDA Ekonomim’in …