CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu’ndan AYM kararı sonrası açıklama: Kuvvet Komutanlıklarının yeniden Genelkurmay Başkanlığına bağlanması zaruridir

CHP’den TSK’ya Yönelik Eleştiri: Yankı Bağcıoğlu, Anayasa Mahkemesi Kararını Değerlendirdi

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin 30 Nisan 2025 tarihli kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta yapısındaki sorunları ve Anayasa’nın 117. maddesiyle çelişen mevcut durumu eleştirdi.

Bağcıoğlu, kararın TSK’nin hazırlık ve karar alma yeteneğini olumsuz etkilediğini belirterek, komutanlık yetkisinin yeniden tanımlanması gerektiğini vurguladı.

Yankı Bağcıoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin 30/04/2025 tarihli kararını incelediğini ve CHP’nin başvurusunu reddettiğini açıkladı. Kararda, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Bakanlığı arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine dair taleplerin reddedildiği belirtildi.

Anayasa değişikliğine rağmen mevcut yapıdaki eksiklikleri dile getiren Bağcıoğlu, askeri yapıdaki çelişkilerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bağcıoğlu, “Komutanlık, yalnızca bir unvan değil; sevk ve idare sorumluluğudur” diyerek, mevcut sistemin milli güvenlik açısından zaruri olduğunu belirtti. CHP olarak, TSK’nın etkin bir şekilde görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için somut öneri ve hedefler belirlediklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin TSK personeline yönelik düzenlemeleri iptal ettiği kararı da hatırlatıldı. Mahkemenin iptal kararlarının 9 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Related Posts

Ferdi Zeyrek 48 saattir yoğun bakımda: Sağlığında son durum ne?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evinde geçirdiği elektrik kazasının ardından hastaneye kaldırılmasının üzerinden 48 saat geçti. Zeyrek’in, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde süren tedavisine ilişkin yetkililer, kritik sürecin devam ettiğini bildirdi.

İran’dan dikkat çeken çıkış: İsrail’e ait ele geçirdiğimiz belgeler yakında yayımlanacak

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ele geçirdikleri İsrail’in nükleer faaliyetlerine ilişkin stratejik ve hassas bilgiler içeren belgelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Belgelerin nasıl ele geçirildiği ve hangi yollarla ülkeye getirildiği gizli kalacak, ancak belgeler yakında yayımlanacak. Ayrıca ele geçirdiğimiz bu belgeler savunma gücümüzü artıracak öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan esir takasına ilişkin yeni açıklama: ‘Uygulamaya hazırız’

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereler için görevlendirdiği heyetin üyelerinden Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin, ülkesinin İstanbul’daki görüşmelerde sağlanan anlaşmaları uygulamaya hazır olduğunu bildirdi.

Tartışmalara Trump son noktayı koydu: İlişkimiz bitti

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde tartışma yaşadığı Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk’ın “başkanlık makamına saygısızlık yaptığını” savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi. Trump, Amerikan NBC News kanalına …

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.