Charles’a yakın isim konuştu: Kral, Prens Harry ile “konuşamıyor”

İngiliz Kraliyet Ailesi Üyeleri Arasındaki Gerginlik Devam Ediyor

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden Sussex Dükü Harry’nin BBC’ye verdiği röportajın etkileri hala devam ediyor. Kral 3’üncü Charles’a yakın bir kaynak, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Charles’ın Harry ile iletişim halinde olamadığını iddia etti.

Prens Harry, röportajda babasının kendisiyle konuşmayacağını açıklamıştı. Kanser hastası babasının yaşam süresinin ne kadar olduğunu bilmediğini belirtmesi tepki toplamıştı. Charles’a yakın bir isim, Krallığın Harry ile konuşmadığının yanlış olduğunu ve aslında Charles’ın Harry ile görüşemediğini iddia etti.

“Basına Yansıyacağını Bile Bile Nasıl Konuşabilir?”

Kral 3’üncü Charles’ın kimliği belirtilmeyen bir arkadaşı, The Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, Harry’nin Charles’ın kendisiyle konuşamayacağı iddialarını yalanladı. Kaynak, Charles’ın, görüşmelerinin hemen basına yansıması endişesi olmadığında oğlu Prens Harry ile konuşacağını öne sürdü.

Harry’nin “Ailemle barışmak istiyorum” sözlerine atıfta bulunan Charles’ın arkadaşı, “Harry barışı istese de ifadesinin tehdit dolu olduğunu” belirtti. Charles’ın arkadaşı, “Kral’ın onunla konuşmaması değil, asıl mesele Kral’ın onunla konuşamıyor olması. Bu özel ve hassas konuşmanın saatler içinde haberlere yansıyacağını bile bile nasıl yapabilir ki? Eğer Harry barışmak isteseydi, durum daha iyi olabilirdi. Bu durum çok trajik” şeklinde konuştu.

Buckingham Sarayı’ndan Açıklama Geldi

Harry’nin tartışmalı açıklamalarının ardından Buckingham Sarayı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Independent gazetesine göre, sarayın açıklamasında, “Tüm bu konular defalarca mahkemelerce incelenmiş ve her seferinde aynı sonuca varılmıştır” ifadesine yer verildi.

Harry, “Barışmak İstiyorum” Dedi

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, 2020’de Kraliyet Ailesi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle kraliyet görevlerinden çekildi ve ABD’ye taşındı. Dük ve Düşese’ye verilen koruma seviyesi düşürüldü.

İngiltere’deki görevlerinden ayrılan Prens Harry, ülkesini ziyaret ettiğinde tam polis koruması talep etmişti. Ancak Londra Temyiz Mahkemesi, Harry’nin otomatik olarak bu korumadan faydalanma hakkı olmadığına hükmetti. BBC’ye açıklamalarda bulunan Prens Harry, aile üyeleriyle olan ilişkilerine değinerek, “Bazı aile üyelerimle çok anlaşmazlıklarım vardı” ifadesini kullandı.

Harry, ailesini affettiğini ancak ailesinin kendisini affetmediğini ve barışmak istediğini belirtti. “Hayat çok değerli. Babamın ne kadar ömrü kaldığını bilmiyorum ama koruma meselesi yüzünden benimle konuşmuyor. Barışmak iyi olurdu” dedi.

Related Posts

İran, bin 200 kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı

İran, 1200 kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

Bakan Yerlikaya’dan Özgür Özel’e saldırı sonrası provokatif paylaşım açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkanı Özel’e yönelik saldırı sonrası provokatif paylaşım yapanlara ilişkin, “Milletimizin huzurunu ve birliğini hedef alan her girişimde olduğu gibi, bu olayla ilgili de suç teşkil eden paylaşım yapanları tek tek tespit edip adalete teslim edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik’ten ‘Özgür Özel’ açıklaması: ‘Saldırıyı kendimize yapılmış görüyoruz’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreni sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Özgür Özel’e yumruklu saldırıda yeni ayrıntılar… ‘Makam aracı otoparka alınmadı’ iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, CHP lideri Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı. Özel bu sebeple aracına ulaşmak için yürüyerek dışarı çıktı.

Gezmeye çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları: Kızının ev adresi paylaşıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’e veda töreni çıkışında saldırıya uğradı. Saldırının ardından saldırgan Selçuk Tengioğlu adına açılan bir sosyal medya hesabından Özgür Özel ve kızına yönelik tehdit mesajları atıldı. Mesajlarda Özel’in kızı İpek Özel’in ev adresi de paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir