Cengiz Çandar’dan İmralı dedikoduları

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Çağrısıyla DEM Parti İmralı Heyeti Görüşmelerini Sürdürüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan süreçte, DEM Parti’nin İmralı heyeti görüşmelerine devam ediyor. İstanbul Milletvekili ve gazeteci Cengiz Çandar, Medyascope’ta katıldığı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cengiz Çandar, “Bir bilgi olarak belirtmek isterim. Ahmet Türk, Irak KDP’sine ve Mesut Barzani’ye eleştirilerde bulunmuştu. Öcalan, ‘Kürt toplumunda saygın bir isimdir, o da heyette olsun’ dediğinde, devletimiz Mesut Barzani’yi haberdar etmiş. Barzani’ye ‘Ahmet Türk senin için böyle şeyler söylemişti, sen onun heyete girmesini istiyor musun?’ demişler. O da ‘Biliyorum ama Kürt toplumunda saygı gören bir kişidir, benim için bir sakıncası yok’ şeklinde cevap vermiş.

Bu durum, bu süreçte görünmeyen diğer alanlarda da faaliyetlerin olduğunu gösteriyor.” dedi.

AHMET TÜRK’ÜN BARZANİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ

2022 yılında Kızıltepe’de konuşan Türk, Barzani yönetimini Kürt halkına ihanetle suçlamıştı: “Biz bu ihaneti görüyoruz. Kimse kendi halkına ihanet ederse, bir gün bunun hesabını verecektir. Bu nedenle herkese şunu söylemek istiyorum. Kürt halkının birliğinin önünde durmayın. Karşısında yer almayın. Güney halkının ve siyasetçilerinin bugün bu saldırılara karşı olduğunu çok iyi biliyoruz. KDP’nin ihanetine karşıdırlar. Bu yüzden her yerde bu ihanete karşı çıkmalıyız.”

Related Posts

CHP’li vekil, şaibeli ihaleyi meclise taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin Bilginay Temizlik Şirketi’ne verdiği 540 milyon liralık tartışmalı ihaleye ilişkin yapılan suç duyurusunun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen işlem yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı. Akdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, söz konusu ihaleyle ilgili idari bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

CHP’li Murat Emir’den Adalet Bakanı Tunç’a: ‘Çalık’ın sağlığı daha da kötüleşirse sorumlusu sen olacaksın!’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumundaki riske rağmen yeniden cezaevine gönderilmesi üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, “Cezaevinde suçu ispatlanmadan tuttuğunuz Murat Çalık’ın sağlığı daha da kötüleşirse sorumlusu sen olacaksın!” diye seslendi.

Yunanistan’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’ın Zakintos adası açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Öğretmen akrabası tarafından katledildi

Malezya’nın Sabah eyaletindeki Tuaran bölgesinde, 41 yaşındaki öğretmen Celesty Christy Celestina Sili, dün ailesine ait evin arka kısmında ölü bulundu. Olay, adres numarası bulunmayan bir evde meydana geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine aynı gün 47 …

Boğulma tehlikesi geçiren kız çocuğu kurtarıldı

Dicle Nehri’nde boğulma tehlikesi geçiren kız çocuğu kurtarıldı.

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.