Bitmeyen pahalılığa isyan büyüyor

Yüksek Fiyatlar ve Geçim Sıkıntısı Vatandaşları İsyan ettiriyor

Bir vatandaş, stres ve geçim sıkıntısı nedeniyle akıl sağlığını kaybettiğini ve ülkenin dört mevsimi yaşayan bir yerde bu denli yüksek fiyatların olmasına anlam veremediğini belirtirken, “Beni soyuyorlar gibi hissediyorum. Bu yönetimi kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Genç Kuşak İçin Endişeler Artıyor

74 yaşındaki bir vatandaş, gençlerin nasıl besleneceği konusundaki endişelerini dile getirerek, “Et fiyatları 800 lira. Bu gençler nasıl beslenecek? Bir çocuk, sağlıklı beslenemezse, nasıl gelişecek?” şeklinde sorular yöneltti.

Başka bir vatandaş ise, “Geçim şartları çok kötü, felaket bir durum. 31 yaşında evlenmeyen bir oğlum var, bu ekonomik koşullarda nasıl evlenecek?” derken, bir diğeri ise gösterici öğrencilere dualarını göndererek, “Öğrencilerimiz, Allah razı olsun onlardan. Biz başaramıyoruz, onlar başarıyor.” şeklinde konuştu.

Fiyatlar Yükselirken Alım Gücü Azalıyor

Pazar yerinde bir vatandaş, “Her şeyin fiyatı çok yüksek. Herkes bunun farkında ama ses çıkaramıyor. Elektrik, su, doğalgaz fiyatları arttı. Kira zaten çok pahalı. Gıda ise berbat durumda. Biraz peynir almak istedim, ama alamadım.” şeklinde konuştu.

Zor Koşullar ve Gelecek Endişesi

Başka bir vatandaş ise, “Bu kadar zorlu bir ekonomik ortamı hiç görmedim. Artık paramız yetmiyor, gelecek kaygısı içindeyim. 74 yaşındayım ve tek bir maaşla geçiniyorduk, ama şimdi hiçbir şey yapamaz hale geldik.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

IEA Başkanı Birol’dan temiz enerji teknolojileri için uyarı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin üretiminde kullanılan kritik mineral tedarikine yönelik enerji güvenliği risklerinin oluştuğunu belirtti.

CHP’li Gürer: Kuraklık yetmedi, çiftçiyi don da vurdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklıkla mücadele eden çiftçilerin don felaketiyle daha da zorlandığını söyledi.

Samsunspor’un Avrupa Hayali Tehlikede

Samsunspor, son 8 haftada sadece 1 galibiyet alarak Avrupa kupalarına katılma şansını zorladı.

TCMB: Finansal Hizmetler Güven Endeksi nisanda yükseldi

Merkez Bankası’nın açıkladığı FHGE, nisanda geçen aya göre 7,4 puan yükselerek 177,7 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası açıkladı: Sektör ekonomiden umutlu

Merkez Bankası verilerine göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi nisanda 7,4 puanlık artışla 177,7’ye çıktı. Anket sonuçları, sektörde hem hizmet talebinin hem de istihdam beklentisinin güçlendiğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir