Berkin Elvan’ın ailesi Erdoğan’a hakaretten hakim karşısına çıktı

Berkin Elvan’ın Ailesi, Cumhurbaşkanına Hakaretten Mahkemede!

Gezi Parkı protestoları sırasında İstanbul Okmeydanı’nda gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve aylarca yoğun bakımda kalan 15 yaşındaki Berkin Elvan, hayata veda etti. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla mahkemede yargılanıyor.

Furkan Karabay’ın haberine göre, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Gülsüm ve Sami Elvan hazır bulundu. Duruşmada hakim ve savcının değiştiği görüldü.

Savcı, esas hakkında görüş hazırlamak için dosyanın taraflarına verilmesini talep etti. Mahkeme, savcının görüş hazırlaması için ek süre verdi ve bir sonraki duruşma tarihi 14 Şubat saat 10:40’a ertelendi.

Olayın Özeti

2013 yılındaki Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın bugün doğum günüydü. Eğer hayatta olsaydı 26 yaşında olacaktı. Gezi Direnişi sırasında polis tarafından atılan gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Berkin, 269 gün boyunca komada kaldı ve 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti.

Related Posts

İran’dan dikkat çeken çıkış: İsrail’e ait ele geçirdiğimiz belgeler yakında yayımlanacak

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ele geçirdikleri İsrail’in nükleer faaliyetlerine ilişkin stratejik ve hassas bilgiler içeren belgelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Belgelerin nasıl ele geçirildiği ve hangi yollarla ülkeye getirildiği gizli kalacak, ancak belgeler yakında yayımlanacak. Ayrıca ele geçirdiğimiz bu belgeler savunma gücümüzü artıracak öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan esir takasına ilişkin yeni açıklama: ‘Uygulamaya hazırız’

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereler için görevlendirdiği heyetin üyelerinden Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin, ülkesinin İstanbul’daki görüşmelerde sağlanan anlaşmaları uygulamaya hazır olduğunu bildirdi.

Tartışmalara Trump son noktayı koydu: İlişkimiz bitti

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde tartışma yaşadığı Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk’ın “başkanlık makamına saygısızlık yaptığını” savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi. Trump, Amerikan NBC News kanalına …

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.

Kuzey Kore lideri Kim Rusya’ya koşulsuz destek sözü verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ukrayna savaşı dahil olmak üzere tüm önemli uluslararası siyasi meselelerde Rusya’yı koşulsuz destekleyeceğini belirtti.