Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Gıda Zirvesi’nde Tarım Politikalarını Anlattı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bloomberg HT Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Zirvesi’ne katıldı. Bakan Yumaklı, zirvede Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen’in moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda açıklamalarda bulundu. Zirvede, bu yıl açıklanan 4’üncü Tarım ve Orman Şurası’nın 86 maddelik sonuç bildirgesinin masaya yatırıldı ve su verimliliği önemli konular arasında yer aldı.

‘Sağlıklı Gıdaya Erişim Hepimizin Sorumluluğu’

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, katıldığı programda, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç edilen ürünlerin büyük çoğunluğu pestisit kaynaklı değil. Ürünlerimiz, titizlikle kontrol edilerek tüketime sunuluyor. Türkiye’deki pestisit kontrolleri, tarladan sofraya kadar titizlikle yapılıyor” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’de Pestisit Denetimleri ve Gelişmeler’

Bakan Yumaklı, Türkiye’deki pestisit denetimlerinin detayları hakkında bilgi verdi. Üretim alanlarından başlayarak tesisler ve pazar yerlerinde denetimler sürdürülerek, uygunsuz bulunan ürünler imha ediliyor. Yumaklı, “Ürünlerimiz, gıda güvenliği açısından sürekli denetlenmekte ve sorunlu bölgeler analiz edilmektedir” dedi.

‘Takip Sistemi ve Barkod Uygulaması’

Bakan Yumaklı, “Gıda güvenliği için takip mekanizmalarını geliştiriyoruz. Ürünlerin tüm üretim sürecini barkod sistemiyle takip ediyoruz. Amacımız, tüketicilerin güvenle gıda tüketmesini sağlamak” şeklinde konuştu. Yumaklı, gelecek dönemde taklit-tağşiş konusunda atılacak adımlar ve güvenilir gıda politikaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Doğrudan tekerleğe monte edilen motor sıradan bir arabayı canavara dönüştürüyor

Elaphe, Ocak 2025’te Las Vegas’taki CES’te Sonic.1’i tanıttıktan sonra, şimdi de en gelişmiş halefi olan Sonic X’i tanıttı. Bu motor, “yerleştirme” çözümü olarak tasarlanmış, yani büyük modifikasyonlara veya özel olarak tasarlanmış parçalara ihtiyaç …

5 şirket devlete 1.1 milyar lira borç taktı

EÜAŞ, 21 ana dağıtım şirketi içinde 5’inin devlete borcunu ödemediğini açıkladı. Borcu olan firmaların hangileri olduğu belirtilmezken, devletin bu firmalardan 1.1 milyar TL alacağı olduğu belirtildi.

Başkasına ait POS cihazının kullanılmasını engellemeye yönelik ek önlemler geliyor

Basit usule tabi mükellefler, toptancılar gibi mecburiyet dışında bırakılanlar hariç olmak üzere perakende mal ve hizmet satışı yapan mükelleflerin de yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları ya da güvenli mobil ödeme sistemine dahil olmaları zorunlu olacak.

Türkiye’de üretilecek, 54 ülkeye ihraç edilecek!

Renault Duster’ın ardından, markanın yeni SUV modeli Renault Boreal de Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda banttan inecek. 2026 yılı itibarıyla üretime başlayacak olan Boreal, Türkiye’den 50’den fazla ülkeye ihraç edilerek ülke …

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.