Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde Srebrenitsa Soykırımı Anma Oturumunda AFD’nin Tutumu Tartışma Yarattı

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç siyasete alet edilmesi nedeniyle diğer partilerin sert tepkisini topladı. SPD ve Sol Parti milletvekilleri, Sichert konuşurken sırtlarını dönerek protesto etti.

AfD’li Wolf, 1995’te 8000’den fazla Boşnak erkeğin sistematik şekilde öldürüldüğü katliamın “genel olarak kadın ve çocukların esirgenmesiyle” soykırım sayılmaması gerektiğini savundu. SPD’li Siemtje Möller, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarını hatırlatarak, bu suçun açık bir soykırım olduğunu belirtti. CDU milletvekili Jürgen Hardt ise AfD’li vekillerin kurbanları değil, failleri savunduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, konuşmasında Alman hükümetinin Srebrenitsa’daki olayları resmen soykırım olarak tanıdığını vurguladı. Wadephul, Meclis misafirleri arasında yer alan kurban yakınlarına ve Bosna Hersek büyükelçisine yaşatılan bu utanç verici tartışma nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi.

Related Posts

İtalya’da dilencilik yasaklandı

İtalya’da dilencilik yasaklandı

Öldüren kumpir davasında yeni gelişme: Annemi ölü buldum

İzmir’de kumpir yedikten sonra hayatını kaybeden Servet Polat’ın ölümüne ilişkin davada ilk duruşma görüldü. Kızı Bahar Zeyrek, “Annem tuvalette öldü, ben ve oğlum da zehirlendik” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu. Sanık, hijyen kurallarına uyduklarını savundu.

TFF’den ‘Arial’ kararı

TFF, formaların numara ve isimlerinde Arial font zorunluluğunu kaldırarak, kulüplerin okunaklı olduğu sürece istedikleri yazı tipini kullanmasına izin verdi.

Cinsel organını köpek parçaladı

Ünlü İspanyol futbolcu, köpeğini gezdirirken yaşadığı köpek saldırısında cinsel organından yaralandı. Tedavi altına alınan yıldız ismin bir süre sahalarda uzak kalacağı duyuruldu.

İBB soruşturmasında yeni tahliye

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan bir kişi daha tahliye edildi.

Özkök Türkiye’nin merak ettiği “bay sponsorun” bilinmeyenlerini yazdı

Gazeteci Ertuğrul Özkök Fenerbahçe’nin yeni marka sponsoru Chobani’nin yaratıcısı Hamdi Ulukaya hakkında bilinmeyenleri yazdı.