ABD ve Ukrayna Arasında Değerli Madenler Anlaşması Yolda

ABD-Ukrayna Arasında Değerli Madenler Anlaşması Yakında İmzalanabilir

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD ve Ukrayna arasında değerli madenler anlaşmasının yakında imzalanabileceğini açıkladı. Trump, Ukrayna ile perşembe günü imzalanacağını tahmin ettiği bir anlaşmaya işaret ederek, “Ukrayna ile perşembe günü imzalanacağını tahmin ettiğimiz bir anlaşmamız var” şeklinde konuştu.

Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı’na da değinerek, eski Başkan Joe Biden yönetimini Ukrayna konusunda eleştirerek, Biden yönetimini “zayıf ve geç kalmakla” suçladı. “Eğer ben başkan olsaydım, bu savaş asla başlamazdı. Putin ile birçok kez görüştüm. Onun gözbebeği Ukrayna’ydı ama benim başkanlığımda saldırmazdı” dedi.

Trump, Ukrayna’daki savaşın her hafta binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu vurgulayarak, “Her hafta yaklaşık 2 bin 500 kişi ölüyor. Çoğunluğu askerler. Bu kayıpları durdurmalıyız. Ölümlerin sona ermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Değerli madenler anlaşmasının 24 Nisan’da imzalanabileceğini belirten Trump, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki güveni ve ekonomik bağları güçlendireceğini ifade etti. Aynı zamanda barış inisiyatifi için gerekli zeminin oluşmasına da katkı sağlayabileceğini söyleyen Trump, “Yakında bu konuda açıklama yapabiliriz. Eğer barış sağlayabilirsek, bu sadece savaşın bitmesi değil, Batı’nın yeniden toparlanması anlamına gelir” dedi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise Ukrayna’nın özgürlüğü için verilen mücadelenin Batı değerlerinin korunması anlamına geldiğini belirterek, “Barış ancak güven inşa edildiği zaman sağlanabilir. Diplomasiye alan açmalıyız” ifadelerini kullandı.

Trump’ı İtalya’ya davet eden Meloni, Trump’ın bu daveti kabul ettiğini belirterek, “Başkan Trump’ı İtalya’da ağırlayacak olmak büyük onur. Bu ziyaret aynı zamanda Avrupa ile ABD arasındaki koordinasyonu güçlendirecektir” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / DİLEK KAYA – Güncel

Related Posts

Çeşme’de ağaçlardan sakız damlayacak

Dünyada yalnızca Yunanistan’ın Sakız Adası ile İzmir’in Çeşme Yarımadası’nda yetişebilen sakız ağaçlarının hasat hazırlık dönemi başladı. Sakız ağaçlarında çizim işlemi her yıl haziran ayının sonu ile temmuz ayının başında yapılıyor. Çizilen …

Emtia piyasaları Fed kararına odaklandı

Emtia fiyatlarında, geçen hafta, ABD’nin önemli ticaret ortaklarıyla tarife konusunda anlaşma sağlaması ve diğer ülkelerle de uzlaşılacağı yönündeki beklentiler fiyatlamalar üzerinde etkili olurken, gözler gelecek hafta başta ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

Yerli turistin tercihi ‘Akraba otel’

Ekonomik dalgalar iç turizmi vurdu. Seyahat eden 10.7 milyon kişinin ezici çoğunluğu tatil değil, akraba ziyareti için yola çıktı. TÜİK’in çarpıcı verileri, konaklama tercihlerini ve harcama kalemlerindeki sert artışları gözler önüne serdi.

Gebze’de Kereste Fabrikasında Yangın

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki kereste fabrikasında çıkan yangın, itfaiye tarafından söndürüldü.

Duyanlar kulaklarına inanamıyor! İşte KKTC’deki yeni asgari ücret

KKTC’de asgari ücrete yüzde 17,79 oranında zam yapıldı. Oy çokluğuyla kabul edilen kararla net asgari ücret 44.546 TL’ye, brüt ise 51.202 TL’ye yükseldi.