ABD özel sektöründe beklenmedik istihdam artışı

ABD’de Özel Sektör İstihdamı Temmuz Ayında Beklentileri Aştı

ABD’de özel sektör istihdamı, temmuzda piyasa beklentilerinin üzerinde, 104 bin kişi artarak gerçekleşti. ADP Araştırma Enstitüsü ve Stanford Digital Economy Lab işbirliğiyle hazırlanan temmuz ayı ulusal istihdam raporuna göre, özel sektör istihdamındaki bu artış beklenenin üstünde geldi. Özel sektör istihdamının temmuz ayında 104 bin kişi artması öngörülürken, haziran ayındaki düşüşe ilişkin veri 33 bin kişiden 23 bine aşağı yönlü revize edildi.

Özel sektör istihdamındaki artış küçük ölçekli işletmelerde 12 bin, orta ölçekli işletmelerde 46 bin ve büyük ölçekli işletmelerde de 46 bin kişi olarak kaydedildi. Söz konusu dönemde hizmet sektöründe 74 bin, üretim sektöründe ise 31 bin kişilik istihdam artışı yaşandı.

ADP’nin 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgilerini kullanarak hesapladığı özel istihdam verisine göre, temmuzda yıllık ücretler de yüzde 4,4 arttı. ADP Araştırma Enstitüsü Başekonomisti Nela Richardson, verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, işe alım ve ücret verilerinin genel olarak sağlıklı bir ekonomiye işaret ettiğini ifade etti. Richardson ayrıca, işverenlerin tüketicilerin dirençli kalacağı konusunda daha iyimser hale geldiğini belirtti.

Related Posts

Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Açılıyor

Elazığ’da yapımı devam eden Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi, günlük 750 büyükbaş ve 2 bin 400 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak. Merkez, bölge illere hizmet vermek üzere ekim ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Haziranda işsizlik yeniden yükselişe geçti

Haziran ayında işsizlik yeniden yükselişe geçti. TÜİK verilerine göre işsizlik oranı yüzde 8,6’ya çıkarken, gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 16’yı aştı. İstihdamda da düşüş kaydedildi.

Bir ülkeden ithal edilecek bazı ürünlerde vergi sıfırlandı

Katar’dan ithal edilecek hurma, keten, tütün ve sünger taşının da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında gümrük vergisi yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Söke Tariş’ten 1.6 Milyar TL Bütçe

Söke Tariş, 2025 bütçesini 1.6 milyar TL belirlerken, 35 milyon kg pamuk almayı hedefliyor.

Çeşme’de ağaçlardan sakız damlayacak

Dünyada yalnızca Yunanistan’ın Sakız Adası ile İzmir’in Çeşme Yarımadası’nda yetişebilen sakız ağaçlarının hasat hazırlık dönemi başladı. Sakız ağaçlarında çizim işlemi her yıl haziran ayının sonu ile temmuz ayının başında yapılıyor. Çizilen …

Emtia piyasaları Fed kararına odaklandı

Emtia fiyatlarında, geçen hafta, ABD’nin önemli ticaret ortaklarıyla tarife konusunda anlaşma sağlaması ve diğer ülkelerle de uzlaşılacağı yönündeki beklentiler fiyatlamalar üzerinde etkili olurken, gözler gelecek hafta başta ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.