Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Ukrayna açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna ziyareti sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile bir araya geldi. İki bakanın baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası bir toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmeden sonra Bakan Fidan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa dair, “Ya bu savaşın devamına sessizce katlanacağız ya da bu yıl içinde kalıcı bir barışa ulaşacağız” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Bakan Fidan, daha önce İstanbul’da 2 kez gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakerelerine değinerek, bir sonraki görüşmenin yine İstanbul’da olabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanan Bakan Fidan, “(İstanbul’da) Yapılan müzakerelerin somut sonuçlar doğurabileceğini kanıtladık. İstanbul’da yakalanan ilerlemenin devam etmesini istiyoruz. Sayın Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Trump, Putin ve Zelenski’nin bir araya gelmesiyle İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerin başarılı bir şekilde sonuçlanabileceğini düşünüyoruz.”

Related Posts

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.

Kuzey Kore lideri Kim Rusya’ya koşulsuz destek sözü verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ukrayna savaşı dahil olmak üzere tüm önemli uluslararası siyasi meselelerde Rusya’yı koşulsuz destekleyeceğini belirtti.

‘Yolu uzattın’ dediği taksiciyi kanlar içinde bıraktı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, bir taksi şoförünün yolcusu tarafından yolu uzattığı iddiasıyla darbedildiği anlar araç içi kamerasına yansıdı.

Batı Şeria’da İsraillilerin saldırdığı beldedeki Filistinliler topraklarından vazgeçmiyor

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırı düzenleyip 30 kişiyi yaraladığı işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Deyr Dibvan beldesindeki Filistinliler, topraklarını terk etmeye zorlandıklarını ancak bunu yapmayacaklarını belirtti.

DEM Parti: ‘Bayramların birleştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var’

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, “Ülke olarak ağır bir dönemden geçiyoruz. Tam da bu yüzden, bayramların birleştirici ve onarıcı gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu inanç ve umutla, 86 milyon yurttaşımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın hepimize barış, özgürlük ve eşitlik getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son dakika: İtirafçı Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi

Son dakika haberii: İBB soruşturmalarında itirafçı olarak öne çıkan isim tahliye edildi