Köylüler büyük bir coşkuyla hasada başladı: Bu sene yüksek verim bekleniyor

Kayısı Hasadı Kilis’te Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kilis, sahip olduğu özel iklim koşulları sayesinde birçok ürüne ev sahipliği yapmakta. Bu ilçede coğrafi işaret tescilli kayısının hasadı tüm hızıyla sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren işçiler, olgunlaşan kayısıları özenle topluyor.

Ali Çavdar, tanımlayıcı tadı, belirgin rengi ve etkileyici aromasıyla öne çıkan tescilli lezzet hakkında bu yıl verimin arttığını belirtti. Çavdar, sıcak hava koşullarının kayısının erken olgunlaşmasına neden olduğunu ifade ederek, “Ürünlerimiz oldukça kaliteli, tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Bir diğer üretici olan Kutlay Emdirme ise hava şartlarında olumsuz bir değişiklik olmadığı takdirde verimli bir dönem geçireceklerini vurguladı.

Related Posts

İran’daki korkunç patlamanın verdiği zarar ortaya çıktı

İran’da büyük patlamanın yaşandığı limandaki hasarın maliyeti açıklandı. Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Muhammed Muhsin Sadr, “Kabaca bir hesapla, Şehid Recai Limanı’ndaki patlama nedeniyle 3 ile 5 milyar dolar arasında bir zarar oluştu” dedi.

Dünya yeni bir savaşa hazırlanıyor! Artık an meselesi

Hint basınına göre, Hindistan, Chenab Nehri üzerindeki Baglihar Barajı’ndan Pakistan’a su akışını durdurdu. India Today gazetesinin haberine göre, Cammu Keşmir’de gerçekleşen terör saldırısının ardından Pakistan ile 1960 yılında imzalanan İndus …

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Kendini yıllarca yılanlara ısırttı: Kanı yeni panzehire umut oldu

ABD’li bir adam, 18 yıl boyunca kendine hem ölümcül yılanların zehrini enjekte etti hem de yılanlara ısırttı. Bilim adamları, bu kan örneklerinden elde ettikleri antikorlarla 19 farklı yılan türüne karşı etkili bir panzehir geliştirdi.

Yat üretiminde tersaneye kadın eli değdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde tersane yatırımı ile ön plana çıkan iş insanı Mimar Arzu Kayaoğulları denizcilik sektöründe küresel ölçekte mücadele ettiklerini belirterek “Şu an da tersanemizde 150 metreye kadar gemi üretebiliyoruz” diye konuştu.

Trump, filmlere konu olan dünyanın en ünlü hapishanesini yeniden açıyor

Clint Eastwood, Sean Connery ve Nicolas Cage gibi film yıldızlarının rol aldığı ve bir çok film ve diziye konu olan ünlü Alcatraz hapishanesi yeniden açılıyor. Trump, “azılı suçlular” için San Francisco’daki tarihi cezaevinin restore edilip genişletilmesi talimatını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir