Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li Mevkidaşlarıyla Çevrimiçi Görüşme Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede, ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandı.

Bakan Bolat, ABD’nin yeni dönemdeki ticaret politikalarını yakından takip ettiklerini vurgulayarak, karşılıklı ticaretin artırılması için ortak öneriler geliştirmeye hazır olduklarını belirtti. ABD’li Bakanlar da Türkiye’nin ticaret ve yatırım ortağı olarak önemini bildiklerini ve işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump tarafından ortaya konan yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi teyit edilirken, enerji, kimya, otomotiv, tekstil-hazır giyim, tarım, dijital ekonomi ve altyapı gibi alanlarda işbirliklerinin artırılması planlandı. İki ülke Ticaret Bakanları, yakın zamanda bir araya gelerek ileriye dönük adımları değerlendireceklerini belirtti.

Related Posts

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir