BM’den Türkiye’ye çağrı: Derhal serbest bırakılmalılar

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Türkiye’de son günlerde yaşanan gözaltılar ve protestolara yönelik müdahalelerle ilgili endişelerini dile getirdi. BM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte en az 92 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Açıklamada, “Bu gözaltılar ülke çapında protestoları tetiklemiş ve bazı şehirlerde hukuka aykırı genel yasaklarla karşılanmıştır. Gösteriler sırasında aralarında dokuz medya çalışanının da bulunduğu binden fazla kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

BM, Türkiye’de gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, “Haklarını meşru bir şekilde kullanan herkes derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır. Suçlamalarla karşı karşıya kalanlara onurlu bir şekilde muamele edilmeli ve adil yargılanma hakları sağlanmalıdır” dedi.

Ayrıca, yetkililere ifade ve toplanma özgürlüğünün güvence altına alınması ve protestoculara karşı yasadışı güç kullanımına ilişkin iddiaların kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısı yapıldı.

Related Posts

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.

ABD’de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

ABD’nin New Jersey ve Texas eyaletleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle en az 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.

Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu

İstanbul’da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı

İstanbul’da 3 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.