Yatırımcıyı ‘Türk Lirası olarak değil dolar olarak bakılmalı’ diyerek uyardı!

Borsa İstanbul’un Güçlü Çıkışı Yatırımcıları Heyecanlandırıyor

Piyasalarda son dönemde dikkat çeken en önemli gelişmelerden biri, Borsa İstanbul’un güçlü çıkışı oldu. Geçtiğimiz hafta 10.869 puandan başlayan BIST100 endeksi, uzun bir süre 10.000 puanın altında seyrini sürdürmüştü. Ancak, geçtiğimiz yılın Mayıs ve Nisan aylarında tarihi zirvesini kırarak 11.000 puana ulaşan Borsa İstanbul, tekrar yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

Küresel ve Yerel Etkiler Piyasaları Şekillendiriyor

FED’in faiz kararları ve diğer makroekonomik gelişmelerin küresel piyasalardaki etkisi devam ederken, Türkiye’ye özgü iç dinamikler ve uluslararası ilişkiler de büyük önem arz ediyor. ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Borsa İstanbul’daki son gelişmeleri değerlendirerek kısa vadede 11.000 puanın tekrar test edilebileceğini belirtiyor.

Borsada Gelişmeler ve Yatırım Tavsiyeleri

10.840 puana yaklaşık 295 dolara denk geldiğini belirten Eryılmaz, yatırımcıları sadece TL bazlı verilere değil, aynı zamanda dolar bazlı verilere de dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Türkiye’de enflasyonun düşmesi ve politika faizlerinin azalması, piyasaları olumlu etkilerken, Avrupa Birliği ile ilişkilerdeki olası iyileşmeler de Borsa İstanbul’u destekliyor. Eryılmaz, bu etkilerin endeksi yükseltme potansiyeline sahip olduğunu ifade ediyor.

Yabancı Yatırımcılar ve Yıl Sonu Beklentileri

Eryılmaz, Borsa İstanbul’un 11.252 puan seviyesini aşma arzusunun yüksek olduğunu ve özellikle yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını vurguluyor. Avrupa’dan gelen olumlu haberlerin, Borsa İstanbul’a daha güçlü bir yükseliş getirebileceğini belirtiyor. 2025 yılı sonunda Borsa İstanbul’un 14.000 puan seviyelerine ulaşabileceğini öngören Eryılmaz, piyasa beklentilerinin ise 14.300 civarında olduğunu ancak kendi tahmininin daha temkinli olduğunu dile getiriyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.