Diyanet İşleri Başkanlığı Yoksulluğu Gündeme Taşıdı
Cem YILDIRIM
Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkedeki yoksulluğu ele alan “Emekliye ve asgari ücretliye fitre verilebilir” fetvasıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu açıklama, toplumdaki ekonomik adaletsizliği bir kez daha ortaya koydu. Diyanet’in bağlı olduğu seyahat acentesi Vakur Turizm ise sosyal medya hesabından vatandaşlara oldukça ilginç bir çağrı yaptı.
‘Keyfini Çıkarın’ Altında Yoksulluk Gerçeği
Vatandaşlar, Vakur Turizm’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara verdiği tepkilerle dikkat çekti. Bir kullanıcı, “Millet zor geçiniyor, rotamız maaş yatınca ATM” derken, bir diğeri de “Eskiden kahveye giderdik, şimdi çay alıp bankta oturmak lüks oldu” şeklinde yazdı. Vakur Turizm ise paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
- Hayalinizdeki yurt dışı turuna katılmak çok kolay.
- Unutulmaz anılar biriktirmek ister misiniz? Vakur Turizm her detayı sizin için özenle planlar, size sadece tatilin keyfini çıkarmak kalır.
- Romantik şehirleri, tarihiyle büyüleyen destinasyonlar, doğa harikası bölgeler ve daha fazlası için Vakur Turizm ile yolculuğa çıkın.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın öncülüğünde, Vakur Turizm’in İsveç tatili önerisi de çalkantı yarattı. Bir kişinin bir haftalık tatilinin en az 280 bin TL olduğu bu teklif, 4 kişilik ailenin bütçesini ise 1 milyon 40 bin TL seviyesine çıkarıyor.
Vatandaşları Kızdıran Tatil Önerileri
Diyanet’e bağlı seyahat acentesinden gelen yüksek maliyetli tatil önerileri, toplumda büyük tepkilere neden oldu. Son dönemde artan ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlar, bu tür lüks tatil önerilerini hoş karşılamadılar.
Seyahat Acentesinden Unutulmaz Anılar Vaadi
Vakur Turizm, sunduğu tatil imkanlarıyla “Rüya gibi manzaralar ve unutulmaz anılarla dolu bir tatil sizi bekliyor” mesajını iletiyor.
More Stories
Zafer Partisi’nden CHP Genel Merkezi’ne ziyaret
Kızı uyudu sandı, ölü buldu
AB’den Ukrayna’ya 3,5 milyar euro maddi yardım