Casuslara karşı nasıl davranırsın? MİT 1928 tarihli kitabı yeniden yayımladı

Casuslara karşı nasıl davranırsın? Bu soru 1928 yılında yazılmış “Casuslardan Korunma” kitabından. Milli İstihbarat Akademisi kitabı yeniden yayınladı.

Erken Cumhuriyet döneminde yayınlananan Casuslardan Korunma kitabı dönemin tehdit algılarını, devletin istihbarat ve casusluk faaliyetlerine yaklaşımını ve halkı bilinçlendirmek için kullanılan yöntemleri anlamaya yardımcı oluyor.

1928 yılında Harbiye Mektebi Tabiye muallimlerinden Binbaşı Sami tarafından kaleme alınan kitapçığın, Milli İstihbaratı Akademisi İstihbarat ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Doktar Serhat Aslaner yeniden hazırlandı.

Osmanlıca yayını latin harflerine çevrildi. Yayın notunda “Türk milletinin, yabancı ülke servislerinin açık ve örtülü operasyonlarına karşı farkındalığını artırmak için kaleme alınan bu kitapçık, o dönemin tehdit algılarını ve karşı istihbarat stratejilerini bugüne taşımaktadır.” ifadesine yer verildi.

Kitap, casusluk faaliyetlerinin arttığı bir dönemde, halk ve orduyu bu tehditlere karşı uyarmayı amaçlıyor. Casusluk yöntemleri ve davranış biçimlerine karşı farkındalık yaratmak hedefleniyor.

Millî İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, kitabın dönemin koşullarına uygun, içeriği ve üslubu ile özgün bir nitelik taşığını belirtti.

Köse, “Geriye dönüp bakıldığında dönemin tehdit algılarını, devletin istihbarata ve casusluk faaliyetlerine yaklaşımını anlamamızı sağlaması açısından önemlidir.” dedi.

Related Posts

50 Bin TL İsteyenlere Ateş Açtı

Antalya’da H.T., dükkanına çökmeye çalışanlara ateş açarak bir kişiyi öldürdü, birini yaraladı.

UEFA’dan Beşiktaş’a ceza

Beşiktaş’a Shaktar Donetsk maçında merdivenlerin bloke edilmesi ile sahaya meşale ve yabancı madde atılması nedeniyle para cezası verildi.

Kaza: Zile’de 4 Aile Üyesi Hayatını Kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, festival iptal oldu.

Azra Akın’ın tatilcilerle sohbeti: Ne dedi

2002 Dünya Güzeli Azra Akın, ailesiyle Bodrum’da tatil yaparken görüntülendi. Kızını yüzdürüp daha sonra tek başına denize giren Akın, buradaki tatilcilerle de ayaküstü sohbet etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Rize’de merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’u anma törenine katıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, daha çok çalışmaları, birlikte olmaları ve üretmeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Memişoğlu açıkladı: 11 yaralının tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sındırgı depreminde yaralananları hastanede ziyaret etti. Memişoğlu “18 kişiyi taburcu ettik ve 11 hastamız hala hastanemizde yatmakta” dedi.