Halk adliye önünde de gazetecilerine sahip çıkıyor

Halk TV’den Gazetecilere Yönelik Gözaltılar Toplumsal Tepkilere Neden Oluyor

Dün akşam, Halk TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt veren bilirkişi S.B’ye söz hakkı tanıması üzerine Gazeteci Barış Pehlivan gözaltına alındı. Ardından Halk TV binası önünde Gazeteciler Serhan Asker ve Seda Selek de gözaltına alındı. Asker ve Selek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Programlar Müdürü Kürşad Oğuz da ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldı. Toktaş ve Oğuz da Pehlivan ile birlikte tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşanan gelişmeler neticesinde toplumda önemli tepkilerin yükseldiği gözlemleniyor. Dün akşamdan beri gazetecilere destek veren vatandaşlar, “Bu halk sana boyun eğmez” sloganlarıyla Çağlayan adliyesi önünde bir araya geldi. Gözaltına alınan gazeteciler için desteklerini gösterdiler.

Eylem sırasında bir yurttaş, “Arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla buradayız. Kürşad, Suat, Barış arkadaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildiler. Türkiye’de siyasi muhalefetin baskı altına alınması ve karanlığın artması endişe vericidir. Sesimizi yükseltmek ve operasyonlara karşı çıkmak için buradayız” dedi.


Related Posts

Kapuzbaşı Şelaleleri’nde Sıcak Havalara Karşı Serinlik

Sıcak yaz günlerinde Kapuzbaşı Şelaleleri, ziyaretçilere doğal bir serinlik sunuyor.

Yangın söndürürken, alevlerin arasında kaldılar

Bursa’daki yangın felaketinin 4. gününde ekipler müdahale ederken alevlerin arasında kaldı.

Ayakları dışarıda araç kullanan kişi başsavcı çıktı

Gaziantep’te bir sürücünün ayaklarını camdan çıkartarak otomobil kullandığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Tepki çeken görüntülerde çakarlı aracın sürücü koltuğunda oturan kişinin Gaziantep Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı M.B. olduğu öğrenildi.

Aşırı Sıcaktan Tavukları Serinletme Yöntemi

Mersin’de bir çiftlikte tavuklar, buzlu su sıkılarak aşırı sıcaklardan korunmaya çalışılıyor.

İşte Osimhen’in geliş tarihi

Galatasaray’da Victor Osimhen’in Türkiye geliş tarihi netleşmeye başladı.

Kayıp kadim rengin tarifi binlerce yıl sonra bulundu: Askeri sistemlerde bile kullanılacak

Binlerce yıl önce Mısır piramitlerinin gölgesinde parlayan bir renk, yüzyıllar süren sessizliğin ardından yeniden doğdu. Antik çağların en gizemli ve çarpıcı tonlarından biri olan Mısır Mavisi (Egyptian Blue), bilim insanlarının çabalarıyla modern dünyaya geri kazandırıldı.