Tülay Hatimoğulları’ndan İmamoğlu tepkisi: Kimse karnından konuşmasın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’dan Açıklamalar

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 22 Ocak’taki İmralı’da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la gerçekleşen ikinci görüşmeye dair konuşan Hatimoğulları, Öcalan’ın “Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili oyalama, zaman kazanma, bekle-gör politikalarına tevessül etmek Türkiye halklarına yapılacak en büyük kötülük olur” şeklindeki ifadelerini paylaştı.

Hatimoğulları, “Hepimizin merakla beklediği ikinci İmralı görüşmesi gerçekleşti” diyerek İmralı görüşmesinden çıkan yol haritasının tüm halklar tarafından merakla beklenen bir konu olduğunu belirtti. Öcalan’ın “Türkiye’yi demokrasi zeminine çekmek krizlerden korumak için tek çaredir” düşüncesini paylaştığını aktaran Hatimoğulları, son görüşmede Öcalan’ın “Bahçeli’nin yaklaşımının devlet aklıyla buluşması halinde barışa hizmet edecek tarihsel bir çıkışa hizmet edeceğini” belirttiğini dile getirdi.

‘İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA’ TEPKİSİ

Eyüp’ün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik açılan soruşturmaya ilişkin konuşan Hatimoğulları, “Kimse kendi çıkarları doğrultusunda hukuksuz yollarla rakiplerine engel olamaz. Düşüncelerini ifade etmemiş insanlara iddialar uydurmak doğru değildir. Hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyemez” dedi.

BAKAN’A ERSOY’A ‘DERHAL İSTİFA ET’ ÇAĞRISI

Bolu Kartalkaya’daki otel faciasına değinen Hatimoğulları, yaşamını kaybeden 78 kişiyle ilgili “Tüm yetkililerin sorumluluk alması gerekmektedir. Bu felakete neden olanlar derhal ama derhal istifa etmeli ve yargı önünde hesap vermeli. Hesap sorulmadığı sürece benzeri olayların yaşanma ihtimali her zaman vardır. Kültür ve Turizm Bakanı, bir saniye bile beklemeden istifa etmeli ve sorumluluğunu kabul etmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Ferdi Zeyrek 48 saattir yoğun bakımda: Sağlığında son durum ne?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evinde geçirdiği elektrik kazasının ardından hastaneye kaldırılmasının üzerinden 48 saat geçti. Zeyrek’in, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde süren tedavisine ilişkin yetkililer, kritik sürecin devam ettiğini bildirdi.

İran’dan dikkat çeken çıkış: İsrail’e ait ele geçirdiğimiz belgeler yakında yayımlanacak

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ele geçirdikleri İsrail’in nükleer faaliyetlerine ilişkin stratejik ve hassas bilgiler içeren belgelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Belgelerin nasıl ele geçirildiği ve hangi yollarla ülkeye getirildiği gizli kalacak, ancak belgeler yakında yayımlanacak. Ayrıca ele geçirdiğimiz bu belgeler savunma gücümüzü artıracak öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan esir takasına ilişkin yeni açıklama: ‘Uygulamaya hazırız’

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereler için görevlendirdiği heyetin üyelerinden Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin, ülkesinin İstanbul’daki görüşmelerde sağlanan anlaşmaları uygulamaya hazır olduğunu bildirdi.

Tartışmalara Trump son noktayı koydu: İlişkimiz bitti

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde tartışma yaşadığı Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk’ın “başkanlık makamına saygısızlık yaptığını” savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi. Trump, Amerikan NBC News kanalına …

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.