İstanbullular 2024’te en çok portakal ve domates tüketti

İstanbul’da Meyve ve Sebze Tüketiminde Son Durum

Geçtiğimiz yıl, Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine toplamda 2 milyon 750 bin 633 ton meyve ve sebze girişi gerçekleşti. İstanbul’da en çok tüketilen sebzeler arasında domates, patates ve salatalık öne çıkarken, meyvelerde ise portakal, mandalina ve karpuz tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer aldı.

2024 yılında ise İstanbul’da en fazla tüketilen meyve portakal, sebze olarak ise domates oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2 milyon 850 bin 843 ton ürün getirilirken, 2024 yılında bu rakam 2 milyon 750 bin 633 tona geriledi.

Geçtiğimiz yıl en fazla getirilen meyve ise portakal olurken, sebzeler arasında domates ve patates öne çıktı. 2023 yılında en çok getirilen meyveler karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon iken, 2024 yılında sıralama portakal, mandalina, karpuz, elma ve limon şeklinde değişti.

Domates ve patates ise sebzede zirvede yer alırken, 2023 yılında en fazla domates, patates, salatalık ve kuru soğan getirilirken, 2024 yılında bu sıralama domates, patates, salatalık ve biber şeklinde değişti.

2024 yılında ise tonaj bazında en az getirilen meyve muşmula olurken, sebzeler arasında ise yer elması, kuru sarımsak, bamya, tere ve enginar en az getirilenler arasında yer aldı. (AA)

Ayşe Kulin’in Güzellik ve Başarı Yorumu

Ayşe Kulin, “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” açıklamasını yaptı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

ABD’de petrol sondaj kuleleri azaldı: Enerji sektöründe daralma sinyali

ABD’de faaliyet gösteren petrol sondaj kulesi sayısı bir haftada 8 adet azalarak 465’e düştü.

Ekonomist Atilla Özkan’dan Önemli Uyarı: ‘Ani Duruş Riski Konuşuluyor!’

Cumhuriyet TV’de Ömer Can Talu’nun sorularını yanıtlayan Ekonomist Atilla Özkan, Türk ekonomisindeki son durumu değerlendirerek, artan işten çıkarmalar, rekor bütçe açığı ve “ani duruş” riskine dikkat çekti. Özkan, “Gıda hariç hiçbir sektörde geleceğe dair olumlu bir tablo görünmüyor” dedi.

Merkez Bankası rezervleri yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

Dolar 38’i terk etti: 39’a yerleşti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na operasyon sürecinde 38 Tl bandında tutulan dolar/TL 39’a yükseldi.

Karadeniz’in lezzeti Brezilya’da

Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 12-15 Mayıs’ta düzenlenen fuara Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerince katılım sağlandı. Güney Amerika’nın …

Yatırımı olanlar dikkat: Altın fiyatlarında düşüş olur mu? Ekonomist Hikmet Baydar değerlendirdi

Nisan ayının sonlarına doğru 4 bin 305 TL’yi görerek tarihi rekor kıran gram altın fiyatı geçtiğimiz haftalarda sert düşüş göstermişti. 3 bin 900 TL’nin de altını test eden gram altın fiyatı yeni haftada önemli bir çıkış yakaladı. Sert yükselişin yaşandığı gram altında 4 bin 150 TL seviyesi görüldü. Peki yaşanan son yükselişin sebebi ne? Gram altında yeni tahminler neler? Ekonomist Hikmet Baydar rakam vererek, “Bu seviye her an görülebilir’ dedi. İşte detaylar…