CHP, Delice-Çorum Hızlı Tren Hattı ihalesine neden karşı çıktı?

İhalede Usulsüzlük İddiaları: Ankara-Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi’nin Çorum Etabı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ankara-Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi’nin Delice-Çorum etabının yapım işini, 2024 yılının son günü “davet usulüyle” ihale etti. CHP’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ihale sürecine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Danışıklı dövüşle sadece iki teklif verilen, adrese teslim pazarlık usulüyle ihale edilen, kılıfına uydurulmuş bu ihalede rekabet koşulları oluşmamıştır. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.”

Keşif bedeli 80 milyar lira olan 120 kilometrelik hızlı tren ve yük taşımacılığı hattı için Yapı Merkezi İnşaat – YSE Yapı konsorsiyumu 75 milyar 352 milyon lira, REC Uluslararası İnşaat-Cengiz İnşaat konsorsiyumu ise 84 milyar 500 milyon lira teklifte bulundu. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait ihale, tekliflerin değerlendirilmesinden sonra sonuçlanacak.

“‘Vurgun Üstüne Vurgun’ İhalesi”

Deniz Yavuzyılmaz, projenin doğru olduğunu ancak parayı Delice-Çorum hattına yoğunlaştırarak diğer etapları ihmal ettiklerini vurgulayarak şunları belirtti: “Her durumda, yapılan bu ihalenin alt yapısıyla üst yapısı arasında ayrı ayrı vurgun var. ‘Vurgun üstüne vurgun’ ihalesi diyebiliriz.”

Yazının tamamı için .

(Sözcü)


Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor Olabilir Mi?

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti Heyetinin Siyasi Parti Ziyaretlerinde Neler Konuşuldu, Yol Haritasında Neler Var?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan Gölgede Kalmaya Kararlı

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın İlk Tuhaf Netflix Sorusu; Son 1 Yılda Kaç Ay Yaşlandınız?

TIKLAYIN – Benzine Zam Geldi: Fiyatlar Gece Yarısı Güncellendi

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde CHP’lilerden pankartlarla protesto: ‘Turp Radyo Televizyonu’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, TRT’ye ilişkin düzenlemelere CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir