Taylor Swift’e 5,7 milyon dolarlık karaborsa şoku

NBC News’in haberine göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), bir grubun bilet satış internet sitesi Ticketmaster’ın güvenlik protokollerini atlayarak sahte hesaplardan oluşan bir ağ kullandığını ve bu şekilde ikinci el bilet satışı operasyonu düzenlediğini belirtti.

Söz konusu grubun, Taylor Swift ve Bruce Springsteen gibi sanatçıların popüler turları için yüz binlerce bileti satın aldığını belirten Komisyon, grubu ikinci el bilet satışıyla yaklaşık 5,7 milyon dolar kar etmekle suçladı.

Komisyon, bu operasyonda IP adreslerini gizleyen yasa dışı yazılımların yanı sıra, kredi kartları ve SIM kartların yeniden kullanıldığını iddia etti.

Operasyonun “TotalTickets.com”, “TotallyTix” ve “Front Rose Tix” gibi çeşitli isimler altında yürütüldüğünü belirten Komisyon, bunun üç kilit isim tarafından yönetildiğini aktardı.

Grup, Haziran 2022’den Aralık 2023’e kadar 3 bin 261 canlı performans için toplamda yaklaşık 47 milyon dolarlık 321 bin 286 bilet satın almakla ve bunları yaklaşık 52 milyon dolara satarak yaklaşık 5,7 milyon dolar kar elde etmekle suçlanıyor.

Komisyon, Taylor Swift’in rekor kıran turnesi “The Eras Tour” için 2023’te yeniden satılan biletlerden elde edilen 1,2 milyon doların da dahil olduğu operasyonun şüphelilerinin bir olayda 49 farklı hesap kullanarak, Swift’in Mart 2023’te Las Vegas’ta verdiği konser için 273 bilet satın aldığını kaydetti.

Grubun Ticketmaster’ın 6 biletlik alış sınırını yasa dışı şekilde aştığını iddia eden Komisyon, bu şekilde elde edilen biletlerin yaklaşık 120 bin dolara satıldığını ileri sürdü.

FTC Başkanı Andrew Ferguson, ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci el bilet satış uygulamalarını kısıtlamaya yönelik başkanlık kararnamesinin “hayranlara zarar veren ve rekabeti engelleyici yöntemlerle fiyatları yükselten aracıların” peşine düşeceklerini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

FTC ve Adalet Bakanlığı temsilcileri ve Ticketmaster konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimindeki Adalet Bakanlığı ve FTC, 2024’te Ticketmaster’ın ana şirketi LiveNation’a canlı etkinlik sektörünü tekelleştirmekle suçlayan bir dava açmıştı.

Related Posts

Hakkari’de “Bir Anadolu Şenliği” kapsamında kültür ve sanat etkinlikleri halkla buluşacak

Hakkari’de “Bir Anadolu Şenliği” kapsamında kültür ve sanat etkinlikleri halkla buluşacak

Akademide şok: ‘Teşvik için yapay zekayla kitap’

Yapay zekâ ile sahte veya korsan kitap hazırlandığı iddiası endişe oluşturuyor. Uzmanlar, yapay zekânın korsan kitap sitelerini tarayarak telif haklarıyla korunan eserlerin detaylarını kullanıcılarına sunabileceğini söylüyor. Bazı akademisyenlerin yapay zekayla kitap yazdığı da iddialar arasında.

Sanatçı Banu Kırbağ hayatını kaybetti

“Ölsem de Bir Kalsam da Bir”, “Unutulur” gibi şarkılarıyla tanınan Banu Kırbağ, vefat etti. Acı haberi Melike Demirağ sosyal medyadan duyurdu.

MEB AÖL 3.dönem sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

AÖL sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2024-2025 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları 19-20 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Peki, MEB AÖL 3.dönem sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Tarihi Roma hamamında 1900 yıl sonra yeniden su aktı

Tarihi Roma hamamında 1900 yıl sonra yeniden su aktı

Grammy ödüllü piyanist András Schiff’den Trump’a boykot: “Sizde benim gibi yapın”

Grammy ödüllü piyanist András Schiff, Trump politikalarını protesto için ABD konserlerini iptal etti. “Sizde benim gibi yapın” çağrısı yaptı.