76 milyon yıllık “cinayet” çözüldü: Isırık izi ortaya çıktı

Kanada’nın Alberta bölgesinde Yapılan Bir Araştırmada Teruzor Boyun Kemiği Keşfedildi

Kanada’nın Alberta bölgesinde çalışmalar yapan paleontologlar, Azhdarchidae ailesinden bir teruzorun boyun kemiğini bulmayı başardı. Keşfedilen boyun kemiği, yaklaşık 76 milyon yıl öncesine ait ve Cryodrakon boreas türünden bir yavru teruzora ait olduğu belirlendi. Bu yavrunun kanadının yaklaşık 2 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilirken, aynı türün yetişkinlerinin kanat genişliğinin 10 metreye kadar ulaştığı biliniyor. Bu familya, dinozorlarla birlikte yaşayan teruzorlar arasında en büyük kanat genişliğine sahip hayvanlar olarak biliniyor.

Kemiği inceleyen bilim insanları, üzerinde 4 milimetrelik bir ısırık izi keşfetti. Kanada’daki Royal Tyrrell Paleontoloji Müzesi’nde görevli Dr. Caleb Brown ve ekibi, bu ısırığın bir timsah benzeri bir hayvan tarafından yapıldığını belirledi. Bulgular, Journal Of Paleontology dergisinde 23 Ocak Perşembe günü yayınlandı.

Related Posts

Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu

İstanbul’da 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı

İstanbul’da 3 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliğini askıya aldı

Bakan Yerlikaya: 825 kilo eroin ele geçirdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu operasyonlarında 825 kilogram eroin uyuşturucu maddesi ele geçirildiğini söyledi.

Gazze’de can kaybı 56 bin 647’ye yükseldi

Katil İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 116 artarak 56 bin 647’ye yükseldi.